Nejste přihlášen/a.
Dražší sluchátka by měly mít vyrovnanější frekvenční charakteristiku, takže i když je MP3 domrvená vysokou kompresí, může být zvuk citelně lepší. Bohužel, dražší sluchátka bývají i detailnější - a všechny praskance a šumy způsobené vysokou kompresí MP3 jsou potom strašně slyšet a obtěžuje to. Možná si koupí sluchátka za 6000 a potom se konečně naštve a přejde z MP3 na formát FLAC
Btw. 256 kbps MP3 už jde hlavně pokud je to kvalitní variable bitrate.
MP3 není problém, ale 128 bit je docela fail na sluchátka za ty prachy...
Nakonec mu možná jde o pohodlí které ani sluchátka za 3k nenabídnou, studiovka musí být relativně lehká ale hlavně pohodlná.
Taky jsem hledal pohodlná sluchátna na několik hodin ale 6k nedám a levnější mi nikdy neseděly...
Nakonec jsem u "silikonových špuntů"a jsem nadše, hlavně za skladnost a a hlvaně kabel který si ještě nepodařilo zlikvidovat což se dřívě dělo dost často...
Za mě osobně ať si klidně koupí studiovky za 6k... pořád udělá lépe než kdy něco alá beats atd... Mohu podpořit vlastní zkušeností...
objevit.cz/...
Snobárna? No pro bývalé dělostřelce možná - slyšel jsi vůbec někdy sluchátka alespoň nad 3000 Kč? A za více?
Opravdu dobrá sluchátka (ono těch 6000 není zas tak moc) vylepší i poslech z MP3 - v datovém toku 128. Taky záleží na přehrávači, tedy na jeho sluchátkovém výstupu. On taky není přehrávač jako přehrávač, některé hrají dost zoufale.
Protoze drazsi nejsou. Ja treba cekam, az budou na trhu sluchatka aspon za 12k, protoze na sluchatka za 6k ma kazdej bambus a ja nechci bejt jako kazdej, chci byt vyjimecnej, takze dokud nekdo nenabidne sluchatka za 12k, tak si je nekoupim
Já zas nesnáším lidi, kteří nechápou proč kupovat hudbu, když to můžou mít zadarmo stažené z internetu. Ano, pak mají ty zmíněné MP3ky o kvalitě...1...2...3. Já nedám dopustit na WAVy s přenosovou rychlostí 1411 kbps či originální soundtracky, taky WAV s př. r. 1536 kbps. Za ten požitek mi to opravdu stojí, jenže někdo kdo má sluch jak poleno, to prostě nepochopí.
doplněno 01.09.14 16:42:Původní dotaz byl o drahých sluchátkách a nekvalitním formátu hudby. Tak snad když je na sluchátka, tak logicky musí být i na hudbu, jinak to nemá smysl. Já netvrdím, že na to každý má.
@chizuru: Myslím, že rozdílu mezi 8-bit a 24-bit, si všimne i téměř hluchý člověk. A když někdo nepozná rozdíl mezi 192 kbps MP3kou a 1411 kbps WAVem, tak jsou pro něj tak drahá sluchátka, jak padlo v dotazu, naprosto zbytečná.
fatalwir, osel, procasi, to všechno, co tady píšete je asi i pravda. Jen byste si měli uvědomit, že je to i otázka priorit. Buď zaplatím nájem nebo si koupím dobrou muziku, dobrý apatát a dobrá sluchátka. Nemá každý bohaté rodiče nebo obrovský příjem na to, aby si pořídil věc, která není nutná k životu. Znám rodinu, kdy chlapec s takovými hračkami a ve značkových hadrách chodí a maminka buď po něm dědí nebo nakupuje v sekáčích. To je dobře, že nechcete být každý, že chcete být něčím víc, ale vyděláte si na to? Hračky za velké peníze z vás udělají vyjímečnými? Opravdu?
Nemyslím to zle, jen by mě to zajímalo.
To celé, co jsem napsala, by se dalo shrnout do věty: Protože mohou.
Já kdybych si to měla kupovat, tak se nedoplatím. Většinou od jednoho autora poslouchám třeba jen jednu, dvě či maximálně čtyři písničky a kolikrát i z jiných alb.
A vzhledem k tomu, že nepoznám rozdíl mezi 1411kbps WAW a 96kbps MP3, je mi celkem jedno jaký to má datový tok. Také nepoznám rozdíl mezi 8-bit a 32-bit. K čemu mi je kvalitní zvuk když ho ani nepoznám? K ničemu
Lidi se tady ohani 128kbps, 1411kbps atd., ale kdo si chce poslechnout ceske Radio 4U vysilajici 6(!) kbps/22kHz AAC+?
Mam tieto: head-fi.org/...
Aj ja patrim k tym co si uzivaju drahe sluchatka.Su na domace pouzitie a nikdy by som si ich na ulicu nedal.Vyzeral by som ako OTIK.Uzivam ich pri vsetkej spokojnosti viac ako 3 roky.Boli zlacnene zo 180 na 109 eur.A prave pre to ze sa nenasiel nikto co by si ch za tu cenu kupil.Nieze by som nevedel co s peniazmi ale pokial chapes aky je rozdiel medzi malym chlapcom a muzom tak to pochopis.Dovod preco som si ich kupil je prave kvalita zvuku a komfort pri noseni a pri posluchu hudby v posteli.Ano,normalne si ich zapnem v noci a nikoho nerusim nebudim pretoze maju genialne odhlucnenie od okolia smerom dnu aj von.a netlacia.Vystriedal som niekolko sluchatiek a tieto su naj.Druhe znesitelne z hladiska komfortu su KOSS PORTA PRO ale to uz sme v uplne inej kategorii.Tie KOSS-y posobia pri nich ako lacny cinsky smejd.Schvalne kdo ma moznost to vyskusat je to ako presadnut z A8 do HTP.Neboli ma z nich hlava ani po 3 hodinach.Aj MP3 s bitratom 128 vyznie presvedcivejsie ako uz bolo spomenute.Co je vsak pocuvatelne su od 192 alebo 256 pripadne plavajuca kvalita.Nevyhybam sa ani obycajnym hudobnym (aj originalnym CD).Je to parada.Je to sucast evolucie ked som si v 1996 roku kupil svoj prvy walkman AIWA a bol som nadseny.Uvediem priklad ...rovnako si dnes nekupim Feliciu ked prave rok jazdim na novom Superbe ze?Dnes ak niekto tvrdi ze kvalita 128 kbps je nepocuvatelna tak klame.Pretoze nieje to tak davno co vsetci do jedneho ficali na kazetakoch typu Mekosonic a este neviem aky ...sonic.Ludia uvedomte si ze je to len 20 rokov.Tak co tu trepete.Tomu co postavil tuto otazku odpoviem otazkou:preco sa dnes ista cast naroda vozi po meste v SUV? V roznych TOUAREGOCH a DISCOVERY a vypadne z neho mlada blondava pipina so znackou BA-777... a nevie s tym zaparkovat,o jazde ani nehovorim a podobne?Odpoved je rovnaka.Cize takmer nezodpovedatelna...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.