Marťas,tak se moc nevytahuj Také jsem dnes našla - šest černých a čtyři bílé.Babky nepočítám...
martinaa*
Tak těch babek (asi to byly hřiby plstnaté), bylo taky něurekom, ale bohužel většina, i velmi mladé kusy, prožraná. sem tam klouzek, pár kozáků, ale ty praváky fakt obrovské, takové jsme snad ještě neměli.
A dušením se ztratí jak mikro, tak makroorganismy, jak pravil tatínek .
Nádhera, nasušila bych na zimu (v mrazáku už dvě krabičky mám) ale sestra mi houby sušila, měla je u otevřeného okna na slole, soused spadl ze stromu a přiletěl pro něj vrtulník, při přistávání naše houby odlétly kdo ví kam.
martinaa*
U nás už se suší a zrovna se i dusí na pánvičce Houby sice nejím, ale krásně se sbírají.
Parada, take jsme byli. Uz rostou i vaclavky, mame plny kos. Dale Ryzce suchace. Pravaky jsme sbirali pred mesicem a take plny kos. Letos je to super
doplněno 17.09.14 15:57:
Tady normalne take ne, ale U jedovnice jsme nasli temer plantaze. Skoda, ze jsem nenafotil. Stejne jako zlomeny strom obrostly vaclavkami vcetne korenu na zemi, krasa
martinaa*
Jj, letos se daří - holt ty deště dělají aspoň něco dobře. Ryzce závidím, ty se u nás moc nepotkají .
To je nádhera. Ale musím se přiznat, že už houby nemůžu ani vidět. Nosili jsme jich domů spousty, ještě v neděli byla dcera a přinesla plný košík. Mám nasušeno, zavařeno, v mrazáku a vařila jsem z toho co se dalo. Dávala jsem je snad do všeho. Karbanátky, bramboráky, těstoviny, smaženice, guláš... Teď už si od nich dáme pauzu.
martinaa*
Vyřídím , já se zase nejím, baví mě jen sbírání , máme plnou troubu, ledničku, plechy...
ladinpraha*
Tak to bychom se domluvili. Ty budeš sbírat a vařit a já likvidovat. Taková dělba práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.