Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co je to vepřová pluma

Od: marecek® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem gastronautům,

dnes jsem se setkala s termínem vepřová pluma.Víte někdo která čast vepře to je?

Našla jsem spoustu odkazů na restaurace kde tento kus vepřového nabízejí,ale nikde o který sval či jeho část se jedná...

Děkuji

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

0x

Většinou se dělá grilovaná, tipnu si KRKOVICE (jen můj tip, na praseti žádná "pluma" neroste).

 

hodnocení

0x
avatar diesel

žádný takový kus masa,sval ,na těle vepře není!Je to kulinářský výrobek z panenky,ale ne Pluma ale jen Plum ! theblacksheep.cz/...

tiffany*

Takže originální zacházení s češtinou ;), nakonec, proč ne... Plum je určitě dobrůtka, ale já bych si od švestek raději vybrala "Galvestona", jinak od diesela skvělý jídelní lístek, škoda, že to mám do Boleslavi daleko :) !

 

dericcaster*
hodnocení

0x

Já myslím, že to s žádným určitým kouskem masa nesouvisí. Nejpravděpodobnější se mi zdá souvislost s anglickým slovíčkem plum - švestka. Tedy úprava s použitím švestek, či třeba švestkové pálenky, marmelády apod. Také mne napadla možná souslost s francouzským plume - pero a částí hovězího pod plecí, které se také říká péro, ale to mi příjde už trošku přitažené za vlasy. Ale nejspíš bych se přiklonil k takovému tomu čecháčkovství, kdy nekdo píše jídelníček a aby to vypadalo zajímavě, dá tomu zajímavý název a už vůbec neřeší souvislosti.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Pluma je španělsky pero. Vzpomínám, že v rodině se často mluvívalo o nějakém mase, že je to pérko. Ale já nejsem moc velký masožrout, takže nevím, kde to na vepřích (nebo skotu?) vlastně je.

Teoreticky by to slovo mohlo být převzato z cizích jídelníčků, vlastně to zní světáčtěji než nějaké pérko na houbách nebo pérko v mrkvi...

 

dudousek
hodnocení

0x

část masa z krkovice, výjmečný svou křehkostí a chutí, plátek cca 180-220g

hodnocení

Tak jsem se dočkala,děkuji za odpověď. M.

 

reznik
hodnocení

0x

ahoj je to sval přecházející z krkovice na kotletu a je tmavší než ostatní maso a po uležení křechký a šťavnatý.

bohužel odpovídá ceně 550/1kg

hodnocení

Ahoj řezníku,děkuji za odpověď. Teď už vím, že to je kousek, který je jen pro "vyvolené" a zasvěcené.

U našeho řezníka ho opravdu nedostanu, smůla*sok*

Díky a mějte se krásně.

pepinoreznik

Smůla to není ! Stačí koupit celou krkovici od kotlety vyloupnout s pomocí nože konec té kotlety která se na konci zužuje do špičky a je to hotovo celá ta pluma je na světě a co ze zbytkem je na vás občané ( výpečky,sekaná,a nebo tu díru vyplnit nádivkou a upéct to už je na vás )

 

medvedice
hodnocení

0x
Plumau. Tento pro nás atypický řez masem je veden v místech rozhraní vrchních částí krkovice a kotlety. Pluma má výborné chuťové vlastnosti a díky svému umístění vyniká svojí texturou a kvalitou. U nas to reznici nedelaji protoze jsou zvykli jinak rozebirat maso...

 

radovan
hodnocení

0x

Svalu kterému se říká vepřová pluma je na rozhraní kotlety krkovice. Za normálních okolností se netěží, k krkovice se odřezává protože pod ní je chrupavka a kotlety se taky ořezává.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]