Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem gastronautům,
dnes jsem se setkala s termínem vepřová pluma.Víte někdo která čast vepře to je?
Našla jsem spoustu odkazů na restaurace kde tento kus vepřového nabízejí,ale nikde o který sval či jeho část se jedná...
Děkuji
žádný takový kus masa,sval ,na těle vepře není!Je to kulinářský výrobek z panenky,ale ne Pluma ale jen Plum ! theblacksheep.cz/...
Já myslím, že to s žádným určitým kouskem masa nesouvisí. Nejpravděpodobnější se mi zdá souvislost s anglickým slovíčkem plum - švestka. Tedy úprava s použitím švestek, či třeba švestkové pálenky, marmelády apod. Také mne napadla možná souslost s francouzským plume - pero a částí hovězího pod plecí, které se také říká péro, ale to mi příjde už trošku přitažené za vlasy. Ale nejspíš bych se přiklonil k takovému tomu čecháčkovství, kdy nekdo píše jídelníček a aby to vypadalo zajímavě, dá tomu zajímavý název a už vůbec neřeší souvislosti.
Pluma je španělsky pero. Vzpomínám, že v rodině se často mluvívalo o nějakém mase, že je to pérko. Ale já nejsem moc velký masožrout, takže nevím, kde to na vepřích (nebo skotu?) vlastně je.
Teoreticky by to slovo mohlo být převzato z cizích jídelníčků, vlastně to zní světáčtěji než nějaké pérko na houbách nebo pérko v mrkvi...
ahoj je to sval přecházející z krkovice na kotletu a je tmavší než ostatní maso a po uležení křechký a šťavnatý.
bohužel odpovídá ceně 550/1kg
Ahoj řezníku,děkuji za odpověď. Teď už vím, že to je kousek, který je jen pro "vyvolené" a zasvěcené.
U našeho řezníka ho opravdu nedostanu, smůla
Díky a mějte se krásně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.