Co je to vepřová pluma

Od: Datum: 30.08.14 17:18 odpovědí: 10 změna: 20.08.16 10:22
avatar

Dobrý den všem gastronautům,

dnes jsem se setkala s termínem vepřová pluma.Víte někdo která čast vepře to je?

Našla jsem spoustu odkazů na restaurace kde tento kus vepřového nabízejí,ale nikde o který sval či jeho část se jedná...

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.08.14 18:38
avatar

Většinou se dělá grilovaná, tipnu si KRKOVICE (jen můj tip, na praseti žádná "pluma" neroste).

Datum: 30.08.14 19:06
avatar

žádný takový kus masa,sval ,na těle vepře není!Je to kulinářský výrobek z panenky,ale ne Pluma ale jen Plum ! http://theblacksheep.cz/nabidka/

Datum: 01.09.14 09:33
avatar

Takže originální zacházení s češtinou ;), nakonec, proč ne... Plum je určitě dobrůtka, ale já bych si od švestek raději vybrala "Galvestona", jinak od diesela skvělý jídelní lístek, škoda, že to mám do Boleslavi daleko !

Datum: 01.09.14 10:02

Já myslím, že to s žádným určitým kouskem masa nesouvisí. Nejpravděpodobnější se mi zdá souvislost s anglickým slovíčkem plum - švestka. Tedy úprava s použitím švestek, či třeba švestkové pálenky, marmelády apod. Také mne napadla možná souslost s francouzským plume - pero a částí hovězího pod plecí, které se také říká péro, ale to mi příjde už trošku přitažené za vlasy. Ale nejspíš bych se přiklonil k takovému tomu čecháčkovství, kdy nekdo píše jídelníček a aby to vypadalo zajímavě, dá tomu zajímavý název a už vůbec neřeší souvislosti.

Datum: 01.09.14 10:12
avatar

Pluma je španělsky pero. Vzpomínám, že v rodině se často mluvívalo o nějakém mase, že je to pérko. Ale já nejsem moc velký masožrout, takže nevím, kde to na vepřích (nebo skotu?) vlastně je.

Teoreticky by to slovo mohlo být převzato z cizích jídelníčků, vlastně to zní světáčtěji než nějaké pérko na houbách nebo pérko v mrkvi...

Od: dudousek
Datum: 04.01.15 20:40

část masa z krkovice, výjmečný svou křehkostí a chutí, plátek cca 180-220g

Datum: 06.01.15 18:00
avatar

Tak jsem se dočkala,děkuji za odpověď. M.

Od: reznik
Datum: 21.06.16 13:36

ahoj je to sval přecházející z krkovice na kotletu a je tmavší než ostatní maso a po uležení křechký a šťavnatý.

bohužel odpovídá ceně 550/1kg

Datum: 28.06.16 21:56
avatar

Ahoj řezníku,děkuji za odpověď. Teď už vím, že to je kousek, který je jen pro "vyvolené" a zasvěcené.

U našeho řezníka ho opravdu nedostanu, smůla*sok*

Díky a mějte se krásně.

Od: pepinoreznik
Datum: 20.08.16 10:22

Smůla to není ! Stačí koupit celou krkovici od kotlety vyloupnout s pomocí nože konec té kotlety která se na konci zužuje do špičky a je to hotovo celá ta pluma je na světě a co ze zbytkem je na vás občané ( výpečky,sekaná,a nebo tu díru vyplnit nádivkou a upéct to už je na vás )

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.