Nejste přihlášen/a.
Jak jste zvyklí psát rozměry? A jak je chápete když uvidíte někde napsáno třeba 20 x 30 cm? Používáte jako první rozměr spíš výšku nebo šířku?
Snažil jsem se najít jestli to není náhodou nějak "normalizované", ale zdá se že to každý chápe jak chce ![]()
Přidejte třetí rozměr (hloubka) a bude v tom totální chaos. Řeším to dnes a denně. Problém není jen v pořadí, ale často i v názvosloví.
Dle mého by to mělo být následovně:
2D š x v
3D š x h x v
Přičemž názvosloví
šířka - rozpřáhnu ruce
výška - tákhle vysoko skáče náš pes
hloubka - předpažím ruce
Možná mě někdo po tomto příspěvku bude považovat za vola, ale dle mých zkušeností v tom má spousta lidí chaos. Ten se násobí, pokud do toho někdo začne motat pojem délka.
Pokud je to někde normalizovaný, sem s normou. Rád ji někomu omlátím o hlavu, případně si opravím svůj názor.
doplněno 17.09.14 11:19:@babkazov: dřez - to jsou právě ty případy, kdy začíná chaos. Dřez je vysoký 20 cm. Je hluboký nebo mělký? ![]()
Tady beru do ruky tužku a kreslím.
doplněno 17.09.14 11:39:@buss: Vždyť říkám: Sem s normou. Já jí neznám. Pokud mi dá někdo číslo, tak ji seženu. Ale podle mě není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.