Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nám v reklamě lžou?

Od: ujendys* odpovědí: 24 změna:
24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Však taky jsme. No my konkrétně možná ne, já osobně trpím štítivým odporem vůči vnucování čehokoli, ale ta masa lidstva jsou asi opravdu bezbranné ovce vůči reklamní masáži.

ohneta*
hodnocení

0x

Pokud je reklama klamavá, můžete ji nahlásit na příslušný úřad, tuším ČOI.

Já bych to řešil spíš obráceně. Kdo najde reklamu, která nelže, nahlásí ji. Třeba mně.

bombos1
hodnocení

0x

Lidi jsou stádo ovcí, stačí se podívat na produkty co se prodávají

machr*
28.08.14 19:01
hodnocení

0x

re KLAM a *ee*

re klama. Znovu klamání. Opakovaná lež. Stokrát opakovaná lež se stává ...

paw*
hodnocení

0x

Uplne lhat nesmi,a le nektere reklamy jsou dost ujete. Uz ty asociace. Ted me napadaji asi 2 z TV

Na nejaky krem, kde se ptaji "chcete mi plet jako broskev" A prvni asociace, ktera me napadla: Tak chlupatou?

A o tom, kde srovnavaji laserovy zakrok s patlamin oa oblicej ani nemluvit. To srovnani snese snad jenom ten flakon na dany krem ;).

Samosebou, že lžou. Uvádějí neexistující ústavy, 86% žen o 63% jasnější pleť, photoshopové fotky. Lež na lži.

ria*

Zas na druhou stranu respondentem se můžete stát i Vy.. už několikrát jsem se účastnila testů pro - více či méně dobré krémy. Stačilo se včas přihlásit, domu mi zadarmo přišla sada krémů, které jsem rozdala rodině podle věku a pohlaví, a poté jsem posílala poznatky, zkušenosti, prostě výsledek :).. pak z toho dělají ta procenta.. :)

hodnocení

0x

Proč? Napřed si dejte otázku co z toho mají! Nejde jim o nic jiného než o naše peníze, prto si musíte koupit vložky s křidélky ,proto musíte mít Vizír protože vypere dočista atd,proto m usíte používat calgonit protože vodní kámen Vám zničí pračku ...

doplněno 29.08.14 19:53:

Martno to něříkejte mně,to musíte na tvůrce reklam!Já jen od noch opsal!A navíc já je ani nepoužívám,

martinaa*

Diesel, vložky bez křidélek jsou během silnějších dnů k ničemu ;) *smich*

ohneta*
hodnocení

0x

Každý jsme ovliněný reklamou, a to i ten, kdo tvrdí že není :-D

To je pravda. Já zásadně nekupuji to, co jsem viděl v reklamě. Výrobce nacpal peníze to reklamy, místo do zdokonalení výrobku.

To je přesně i můj případ. Zboží z reklamy zásadně nekupuju. Je mi podezřelé.

ohneta*

No ono se nejedná jen o TV reklamu, ale pánové určitě jste někdy použili srovnávače cen na netu. Tam jsou též placené pozice, takže možná ani netušíte, že jste se stali obětí reklamy. Nemá smysl tu diskutovat o tom, zda se necháme zlákat reklamou či ne. Ona nemá jen smysl v tom, že chce abysme hned ten daný výrobek koupili, tady jde i o prezentaci značky. Jestli je reklama pravdivá, či ne je věc druhá, reklamy na úžasně svěží vložky, krémy po kterých se vaše kůže promění v broskvovou slupku bych zakázal a jejich autorům nakopal zadek.

eulalie*
hodnocení

0x

Proč nám v reklamě lžou? No přeci proto, že většina lidstva je opravdu jako stádo oveček. A na to reklamy spoléhají a vědí, že to tak funguje. Navíc spousta lidí se bojí originality, chtějí zapadnout do davu a chtějí mít i to, co má soused od vedle. A ještě lepší. No, na mně reklamy vůbec nevydělají. Já je neposlouchám, jelikož je nesleduji. Nesleduji totiž vůbec TV.

buss
hodnocení

0x

Taky lidi skáčou na sliby politiků kteří se chtějí prodat a pak to jde do kelu. A jde o víc. Oni si to ale nemyslí o ovcích, oni to ví, jinak by to nefungovalo a nestrkali do toho prahy.

stonek*
hodnocení

0x

Ano, ovce. V TV například "srovnávají krém s laserovým zákrokem a výsledky jsou velkolepé" (co to znamená...?).

hodnocení

0x

Souhlasím se všemi. Ale stejně se na "kecky" a na kocoura, kterého mluví Liška, podívám a zasměju se. ;)

doplněno 29.08.14 10:59:

Jojo, Trojan je skvělý. ;) Víte co je sranda, já totiž vůbc nevím, jaké zboží doporučují. :-D

ohneta*

Já se zas rád podívám na Trojana, Kecky jsou taky dobré.

hodnocení

0x

Tak koukám, že nejsem sám, kdo nesnáší reklamy :) . Reklamy ignoruju a většinou je ani nevnímám. Takhle vnucované zboží nekupuju už ze zásady. Nicméně občas mi z nich něco v hlavě uvízne, ale většinou ve mně vzbuzují asociace, které asi autor rozhodně nechce. Třeba že jisté máslo se hodí pouze na mazání vrzajícího kola, že jistou tyčinku si dám pouze v případě, že mám opravdu hlad a nic jiného není po ruce... *smich* Někdy se fakt bavím. Jen mě mrzí, že jsem si reklamy, které mě podobným způsobem zaujaly s náležitým výkladem nearchivoval. :(

mcgregor
hodnocení

0x

Reklama by podle zákona neměla být, jak píšete "lživá". Zákoník pracuje s termíny jako "obvyklé reklamní přehánění". Vyloženě lživá reklama tu byla mnohokrát a také byla stažena. Není pravda, že se odvysílá nebo otiskne vše. Pokud sleduji tv a začne reklama automaticky vypnu zvuk a vůbec se reklamou nenechávám rozptylovat. To, že jsme ovečky je možná pravda, nicméně účinnost reklamy obecně i té v tv klesá a možná také proto je tam poslední dobou samý šunt, seriál za babku či repríza.

daniell*
hodnocení

0x

Re - Klam ... tedy opakovaná lež .

Slovo Reklama je z latinského Reklamare volně přeloženo "znovu křičeti"

"reklama je placený druh propagace značky, výrobku nebo myšlenky jenž má za cíl především zvýšení prodeje.