Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Transfer Paper

Od: magdon® odpovědí: 7 změna:

Doma se mi válí krabice jakéhosi papíru, pravděpodobně do kopírky. Už jí mám tak dluho, že si nevzpomínám, kde jsem k ní přišel. Balík papíru uvnitř krabice je ještě zatavený v igelitu, takže se nedá detailně prohlédnout, ale vypadá to, že je o dost silnější, než normální kancelářský. Netušíte někdo, pro jaké účely se tenhle papír používá?

Transfer Paper

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně to bude mít využití při metodě viz odkaz. Zdravím!

slovnik-cizich-slov.cz/...

hodnocení

Hmmm... Tak jediné, co je mi z toho odkazu jasné je, kde jsem k tomu přišel :-D (před pár lety jsem měl přítelkyni, pracující u rentgenu). K čemu mi to ale bude, mi jasné není *nevi* .

hodnocení

0x

"transfer" papír se používá na přenos obrázků či textu na textil.

Tedy vytiskne se obrázek na tento papír a následně se nažehlí na textil

doplněno 08.10.14 18:00:

ale přiznávám, že jsem si nevšimnul textu o xeroradiografii. takže pravda bude spíše v Benově příspěvku

hodnocení

0x

To co píše ben je princip xeroradiografie, zde se sice jedná o papír určený k těmto účelům, ale to nemění nic na tom, že je určen na tisk, který je principiálně xerografický (laserové tiskárny, xeroxové kopírky a pod.) a je opatřen vrstvou, která umožňuje přenos vytištěného obrázku na jiné materiály.

doplněno 08.10.14 21:50:

magdon:

pokud nemáš laserovou tiskárnu tak k ničemu, jinak by se použití určitě našlo...

hodnocení

Laserovku sice mám, ale obávám se, že by mi takhle tlustý (těžký) papír nevzala. Je to něco jako čtvrtka. A i kdyby se mi nakrásně něco povedlo vytisknout, netuším, co s tím dál. :( Asi to někomu věnuju.

Když neveme tužší papír tak je to hloupé a využítí, když ne na nějaký přenos obrázků, tak by na tom mohl být zajímavý tisk, měly by být pokryté nějakou fólií z plastu.

hodnocení

Tak už vím, že se to používá k přenosu elektrostatických rentgenových snímků na papír. V podstatě podobný princip jako v lejzrovce. Jen je na tom jakási citlivá lesklá vrstva, která se musí skladovat v chladu. Vzhledem k tomu, že to mám nějakých 10 let v běžné pokojové teplotě, už to asi k ničemu nebude. Navíc to má prapodivný rozměr (24 x 35 cm), takže se to do běžné tiskárny nevejde a stříhat to nebudu.

Tak jsem to konečně po 7 letech zahodil zahodil. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]