Nejste přihlášen/a.
Doma se mi válí krabice jakéhosi papíru, pravděpodobně do kopírky. Už jí mám tak dluho, že si nevzpomínám, kde jsem k ní přišel. Balík papíru uvnitř krabice je ještě zatavený v igelitu, takže se nedá detailně prohlédnout, ale vypadá to, že je o dost silnější, než normální kancelářský. Netušíte někdo, pro jaké účely se tenhle papír používá?
To co píše ben je princip xeroradiografie, zde se sice jedná o papír určený k těmto účelům, ale to nemění nic na tom, že je určen na tisk, který je principiálně xerografický (laserové tiskárny, xeroxové kopírky a pod.) a je opatřen vrstvou, která umožňuje přenos vytištěného obrázku na jiné materiály.
doplněno 08.10.14 21:50:magdon:
pokud nemáš laserovou tiskárnu tak k ničemu, jinak by se použití určitě našlo...
Laserovku sice mám, ale obávám se, že by mi takhle tlustý (těžký) papír nevzala. Je to něco jako čtvrtka. A i kdyby se mi nakrásně něco povedlo vytisknout, netuším, co s tím dál. Asi to někomu věnuju.
Když neveme tužší papír tak je to hloupé a využítí, když ne na nějaký přenos obrázků, tak by na tom mohl být zajímavý tisk, měly by být pokryté nějakou fólií z plastu.
Tak už vím, že se to používá k přenosu elektrostatických rentgenových snímků na papír. V podstatě podobný princip jako v lejzrovce. Jen je na tom jakási citlivá lesklá vrstva, která se musí skladovat v chladu. Vzhledem k tomu, že to mám nějakých 10 let v běžné pokojové teplotě, už to asi k ničemu nebude. Navíc to má prapodivný rozměr (24 x 35 cm), takže se to do běžné tiskárny nevejde a stříhat to nebudu.
Tak jsem to konečně po 7 letech zahodil zahodil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.