Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nedá mi to momentálně Zajímalo by mě ohledně ručníku - myslím osušku po koupeli - jak dlouho "vydrží"? Znám lidi, kteří jsou schopni se utírat měsíc jedním ručníkem, a jiným se ručník "ekluje" už po pár dnech. Jak to máte vy?
Díky všem za reakce
Ona je taky otázka,jak se člověk často koupe
Já si teda měním ručník po každé koupeli. Je to možná pro někoho divné,ale štítím se ručníku,který sem při minulé koupeli použil na otření genitálií a zadku,tak si s ním potom při další koupeli utírat obličej
No, na to jsou fígle. Já mám ručník na jednom konci s vyšíváním, tak tam utřu jisté partie, zbytek ručníku použiji na tělo. Mám jakous takous jistotu, že se mi nestane to, co popisujete. Obličej utírám do úplně jiného ručníku, kvůli problémům s pletí. Stejně tak na hlavu mám extra ručník.
Aby se ti nic neeklovalo, zkus si ty oné partie omýt mýdlem, stejně jako obličej. Pak nevidím důvod k dělenému použití osušky.
Přesně mě to také napadlo :D vždyť po koupeli by měly být všechny partie stopro čisté :D, ale asi to chápu ..Já mám menší osušku na tělo - tak dvakrát do týdne měním a na vlasy velkou - ta vydrží klidně dva týdny, pak se pěkně prověsí, aby právě nezatuchla, naopak voní po šampónu.. Nevím jak u Vás, ale u nás měl vždy každý svou osušku a ručník, neexistovalo, že by se někdo utřel osuškou po někom...
asi už jsme zhýčkaný
Máme ručník na wc, v koupelně 2 na ruce a 2 na nohy (každý svůj) na koupání osušky, když je tu vnučka má i ona v koupelně svůj ručník a na koupání osušku, návštěva dostane svůj (ten jde hned po návštěvě do prádla) jinak peru všechny + osušky za týden a někdy i o den -dva dýl.
doplněno 25.08.14 18:34:No jo já to říkám, že nejsem uklízecí tip, prát ručníky za 2 dny nebo dokonce 2x denně to by mě vážně ani nehlo, zrovna tak neutíram denně prach a neluxuju, nevytírám dlažbu. Nezdá se mi, že jsem čuně, myslím si, že to všechno slouží mě a ne já těm věcem.
doplněno 25.08.14 18:38:Ještě máte možnost dát zásobník na papírové ručníky, kamarádka ho má na wc i v koupelně na ruce.
1. den na vlasy a obličej, druhý den tento použitý na celé tělo a na obličej nový. Tudíž každý den čistý. Trochu nemoc . Na ruce mám u umyvadla a v kuchyni klasický, plátěný, pracovní ručník. Měním podle potřeby, nebo z kuchyně poposunu do koupelny k umyvadlu a do kuchyně k lince dám čistý.
Nevadí mě, že ručníky měním tak často, protože mám vždy problém zaplnit pračku /jedna osoba/. Pokud budu důchodce, tak budu muset šetřit a doba používání ručníků se jistě prodlouží. Nebudu tak často prát. Vše ukáže čas, rozpočet, zvyšování cen. Tudíž nastane šetření. Nevím, jak velký důchod mě napočítají.
doplněno 26.08.14 18:54:Já to přiznám bez mučení, je to v psychice. Cítím se lepší, když se utírám do čistého /vypraného/ ručníku. Jo, každý jsme máklí něčím jiným.
Za celý den člověk dostane pár ran, nebo mu občas někdo vynadá, tak takový večerní rituál někdy pomůže.
Tady se pořád řeší špinavý ručník. Vy se nemyjete mýdlem/gelem, jen se namočíte a špínu utřete do ručníku?
Jinak si to nedovedu vysvětlit?
Přece se umyju, abych byl čistý a do ručníku utřu čistou vodu. Samozřejmě vím, že se kůže přirozeně olupuje, ale to přece není ta pravá špína.
...
Jinak sprchuju se denně po práci, ručník pokaždé pověsím na ramínko, takže do druhého dne je suchý. Měním jednou týdně. Doma, při sprchování o víkendech, pokaždé pověsím na šňůru, takže taktéž bez problémů do druhého dne vyschne, (přes týden si do něj utírám obličej) tam měním podle potřeby. Jak začne být cítit, tak měním (tak jednou za tři víkendy).
Pokud jde o problém utírání zadku a obličeje do jednoho místa, na to mám podobný fígl jako @naufrago, strana s poutkem patří na obličej, ta druhá na druhý konec a to mezi na zbytek těla.
Na utírání rukou máme doma společné 4 ručníky (4 lidi), takže si člověk může vždy vybrat ten sušší. Měníme tak jednou týdně.
Bydlíme tu dva, na ruce společný ručník, měním tak po týdnu, na sprchování každý svoji osušku. Ale protože můl manžel nepozná jeden ručník od druhého (ani podle barvy, prostě si to nepamatuje a neřeší to), utíráme se po sprchování zkrátka do toho suchého. Měním po týdnu nebo dřív. Když přijedou děti, dostanou samozřejmě čisté ručníky, ty peru po jejich (jednom) použití, nebo někdy podvrhnu manželovi, když přijde z běhání, a pak do koše na prádlo.
Osušku po koupání peru přibližně po 14ti dnech, nemám probém s orientováním ručníku - co na zadel a co na xicht - přece z vany vylezy celý čistý!
Navíc mám ještě jeden ručník, stále visící ve stejném směru, do horní části si otírám obličej pokud se ráno potřebuji probudit a nestíhám sprchu. Střední část je určena na otření rukou po běžném opláchnutí, spodní část používám na otření zadele - rád si otvor osprchuji po vykonání velké potřeby, tuhle očistu nenahradí žádný papír. Tenhle ručník měním po několika dnech...
Docela zajímavé téma...
Jak říkával můj děda " Zadel, čelo - jedno tělo!" Ale k otázce - jako by @sargo bydlela s námi, U nás je to přesně taky tak.
Rozhodne nepouzivam kalendar na to, abych musel pravidelne menit rucniky, kor co dva dny. Rucnik, asi na rozdil od nekolika ostatnich, pouzivam vyhradne po koupeli, takze neutiram spinu, ale vodu z tela. Pouzivam jeden rucnik na koupel a jeden rucnik na bezne myti. Menim podle nalady, chuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.