Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatočit s roztoči?

Od: kudrlinka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, znáte způsob, jak zbavit peřiny, postel apod. roztočů? Co třeba současný mráz, peřiny na balkon, pokoj nechat otevřený? Jak to řeíte doma? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

0x

Ano,tak jsem to řeila já,nechala jsem matrace ve velkém mrazu přes noc na balkoně aby to ty potvory nepřeily:)A pomáhá to.

ladaadal*
hodnocení

0x

Promiň, ale jak jsi to poznala? Ty vidí do peřiny a matrace a to dokonce tak dokonale, e vidí i něco, co je vidět jen pod lupou či mikroskopem? I kdy v samostatné nádobě s čistou vodou lze roztoče vidět pouhým okem silně pochybuju, e bys je viděla na peřině či matraci, nato uvnitř. To, co vidí nejsou roztoči, ale zbytky odumřelé kůe (tvojí a partnerovi).

Ale jinak ano, vyvětráme taky a jednou za měsíc za dva vyklepeme klepačem a peřiny vysajeme v pytli s desinfekcí a pak napustíme eukalyptovým odérem.

laybor*

Roztoč nepřeije teplotu pod minus 5°C.

wanesa*

:)Přestala jsem kýchat a lépe se mi dýchalo.jsem totiž dost alergická na roztoče.

hodnocení

0x

Spoustu let jsem ila v přesvědčení, e mám doma čisto. Pak přili prodavači s neznámými, íleně předraenými vysavači a povídali něco o roztočích v posteli. V těsném závěsu za nimi dorazili výrobci čistících prostředků a ti nám ukázali fotky roztoče. A my jsme se vyděsili tak, e jsme měli problém ulehnout do postele a necítit, jak po nás ti straliví tvorové lezou. Alespoň já jsem to tak měla. No, co u?! *sok*Take si myslím, e kdy mě nechali doít se 66ti let s nemocemi, které nezavinili, budu ít dál, a u s nimi nebo bez nich. Kdy přeijí převlékání postele kadé tři týdny a převlékání pyama 2x za týden, větrání při kadé příleitosti, víc u proti nim dělat nemohu. :D

ladinpraha*
hodnocení

0x

Desítky let s nimi ijeme ve vzájemné symbióze a najednou bychom to měli měnit? Co kdy nám to ublíí? A kdy nebudou roztoči, tak si obchodníci vymyslí zase něco jiného.

pb®
hodnocení

0x

Nezbavíte se jich nikdy, jen moná zabráníte jejich přemnoení. Důleité je to pro lidi, kteří trpí alergií na roztoče. Vyvětrání peřin v mrazu můe pomoct, stejně jako dát je v létě na sluníčko. Peřiny a poltáře z dutého vlákn se dají vyprat, klidně i několikrát do roka. Péřová peřina těko. Prodávají se i specíální povlaky na peřiny, poltáře i matrace, které roztočům znemoní, aby se dostali dovnitř peřin atd. Na co se v poslední době hodně zapomíná, je praní loního prádla a ručníků na 60°C a více a ehlení. No a v poslední řadě existují i vasavače na roztoče.

hodnocení

0x

roztoci jsou vsude kde je prach a zijes snima od zacatku zivota a najednou ti to vadi?! teda dobry prodejni trik ukazali chlopi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]