Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když si trochu vypiju a ujedu policajtům

Od: martinvs* odpovědí: 25 změna:

Co když si trochu vypiju alkoholu, pojedu na kole a policajti mě budou chtít zastavit a já jim ujedu? Můžou po mně i střílet? A nebo spíš zavolalí posily? A ty když mě chytí tak zaplatím ještě větší pokutu?

Já jim totiž budu chtít ujet z jednoho důvodu. V Německu je tolerance alkoholu pro cyklisty prý 1,6 promile a u nás když si dá cyklista jedno pivo tak prý může zaplatit pokutu až 20 000 korun. Je to těžce přehnané a nespravedlivé. Je to to samé jakoby někdo něco ukradl za 100 korun a šel by kvůli tomu za to na 5 let do vězení. Tak to vidím já. My jsme asi národ pedantů. To snad není nikde na světě tak obrovská pokutu za jedno pivo na kole.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Prý 1,6 promile, prý 20 000 korun pokuty.
Tyhle informace jsi někde slyšel, nebo si to myslíš, či to máš přesně ověřené?
martinvs*
hodnocení

Tyhle informace mám zjištěné na internetu.

martinaa*

Na netu si kdejakej vocas napíše kdejakou hovadinu, co se mu zlíbí.

Kdo chce chlastat, ať sedí na p.deli a neleze na kolo. Když zabije sebe, je mi to šumák. Ale může se k tomu připlést někdo nevinný a je to průser.

doplněno 24.08.14 17:53:

Tak mluvíte o jednom pivě, nebo o toleranci 1,6 promile? To jsou dvě naprosto rozdílné věci. Pokud zůstane u jednoho piva, nevidím to jako problém.

martinvs*
hodnocení

Já si myslím že jedno pivo před jízdou na kole nemůže vadit. Komunistům nevadilo když si cyklista trochu vypil. To jenom v dnešní blbé době to komusi vadí. Za komunistů to bylo na jednu stranu lepší. Nezdražovalo se, nebylo nezaměstnaných, nebylo tolik amerických seriálů a hlavně nebylo v rádiu tolik anglických písniček. To hrozné kolik je anglických písniček na debilním radiožurnálu. To je jako bysme byli někde v Anglii nebo v Americe. Je mi 32 let ale s dnešní dobou moc nesouhlasím. Jsem proti hodně věcem které jsou v dnešní době. Například mi vadí i to že jezdí hodně aut kde sedí jenom jeden člověk. Takový člověk je podle mě zdechlák.

ben®

Dobrý den, Váš "světonázor"nebudu komentovat - nikdo není dokonalý. Zdravím!

Myslet si můžeš co chceš, ale mě se i po jednom pivu točí hlava, když mi nesedne.

repkin*
hodnocení

0x

ne až, za pivo je 25-50.000,-Kč, takže jako cyklista minimálně 25.000,-Kč, jinak tato otázka porušuje pravidla poradny ;)

- Z7 - poskytovat nZdroj: poradte.cz/...
Zdroj: poradte.cz/...

doplněno 24.08.14 10:55:

zlin.idnes.cz/...

přesná odpověď je asi tady

doplněno 24.08.14 11:06:

Jinak v "lepším případě"pojedete nacamranej, někdo vás srazí a zabije a bude klid. Bohužel horší část je ta, že on za to půjde k soudu, dostane zákaz a podmínku (když měl do té doby čistej rejstřík apod.). Stojí vám hloupost za to, že můžete zemřít vy nebo někdo jiný?

doplněno 24.08.14 11:08:

Jinak pokud chcete vyjádřit nesouhlas, dá se to i legálně aby jste nebyl za hlupáka. Nechce se zvolit a změňte to. Budu vám fandit. Pokud o tom neuvažujete, tak jak všem říkám, když se vám tu nelíbí, tak se odstěhujte jinam.

martinvs*
hodnocení

Za jedno pivo je pokuta 10 000 až 20 000 korun. Pokuta 25 000 až 50 000 korun je za alkohol nad jednu promili. Ale i tak je ta pokuta za jedno pivo obrovská.

není, choď chlastat pěšky nebo si zařiď odvoz.

zztop*
Kde je tu palec nahoru? Tahle odpověď si ji zaslouží i když je jednoduchá: není, choď chlastat pěšky nebo si zařiď odvoz.

*palec*

Stačí napsat palec a před i za něj napsat * *palec*

Jinak všechny smajlíky najdete, když kliknete při odpovědí na nápis vpravo "Zobrazit zkratky smajlíků".

martinvs*
hodnocení

Je obrovská! Někde je to tolerováno to jedno pivo ale my jsme banda pedantů.

lidus*
hodnocení

0x

sterba-kola.cz/...

doplněno 24.08.14 10:59:

Co když si "trochu vypiju"budu se "trochu"motat po silnici a smete mě auto? Jeho řidič na rozdíl odemně nepil a chtěl se mi vyhnout, mě tak "trochu"pod vlivem se nic nestalo ale on narazil do stromu a celá rodina co v autě seděla je po smrti. Stojí vám to pivo za to?

martinvs*
hodnocení

Kvůli jednomu pivu se přece nebudu motat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, takže, jediný důvod toto udělat je nesouhlas s tím, jak je to nastaveno u nás?

No, to ty policisty pobavíte. Ale, střílet po Vás nebudou - za to vyšetřování jim to nestojí.

Vsednou do vozidla a dohoní Vás. Vy jim řeknete, že to je protest a oni se pobaví. Pak Vám dají tu pokutu. Docela hloupá zábava. Zdravím!

P.S. Myslím, že i v Německu je ta tolerance nižší.

tomibender*
hodnocení

0x

No 1,6 promile je dost, toleroval bych max 0,3 °%. Ale když se ptáte, když jim začnete ujíždět, samozřejmě můžete, střílet po vás nebudou, pochybuji, že na kole pojedete tak, abyste ohrožoval životy ostatních. Za nezastavení na pokyn policisty nebo strážníka městské policie je pokuta v blokovém řízení do 2500Kč, ve správním do 5000Kč. Řeší se vždy všechny přestupky, ale pokuta je za ten nejzávažnější, ve vašem případě alkohol, pokud vás chytí. Spíš to ujíždění bude přitěžující okolnost pro případnou výši pokuty. Řidičský průkaz vám za to neseberou, ani body se nepřičtou.

To Danys -pokud píšeš za alkohol na kole,tak máš pravdu-jen finanční postih,za alkohol za volantem či řídítky moto tak body + odebrání ŘP! (dle výše alkoholu).

To tazatel-pokud si dám byť jen jeden bírek,tak za volant nelezu! pkd možno ani na JK.Pokud chce člověk chlastat tak musí naúpřed přemýšlet zda chce i jezdit či nikoliv.jsou věci co nejdou skloubit. A pkd Vám to vadí (nastavení alkohol versus řízení) v ČR tak se přetsěhujte jinam.jsou země kde je určitá tolerance,ale pkd je nohoda či jiný problém,tak je trest podstatně vyšší než-li bez alkoholu!

machr*
hodnocení

0x

Nemám rád cyklisty ,ale chápu chtějí udělat něco pro sebe a pro přírodu tak že je respektuji. Pokud jste schopný dát si alkohol a sednout na kolo a vyrazit po silnici tak jste *blee* . Ten kdo už potkal opilého cyklistu tak ví jaké to je když se před vamí rozpleskne a vy máte co dělat aby jste to ubrdili *ee*

Mě ani tak nejde o to udělat něco pro sebe nebo pro přírodu, ale dostat se co nejrychleji přes město plné blbců co jedou v autě i za roh pro noviny.

stirecek*
Tak tak! Proto radej jezdím na projížďky na Slovensko, mám to čtyři km na hranice. Ne proto, ze by tam měli lepší silnice, ale proto, ze tam auta neřídí magoři.
Je to o množství alkoholu a inteligeci policisty...
Pokud budu mít 3 piva a chytí mě tak to muže skončit domluvou nebo 25 000 ...
Postih je dost proměnný...

buss
hodnocení

0x

Ožralý plápolající cyklista na cestě je hnus, asi nemáš řidičák. Nežijeme v Německu, platí pro nás zákony ČR, ty studuj. Takže žádné kdyby, prý. Nestěžuj si, jdi za poslanci navrhovat, nebo se odstěhuj a poznáš, jak to chodí jinde pedantně.

martinvs*
hodnocení

U nás je to na hovno. Za jedno pivo pokuta až 20 000 korun. V Německu je tolerance alkoholu pro cyklisty až příliš velká. To taky není dobré. Asi by bylo nejlepší tolerovat 0,3 promile maximálně 0,5 promile. Ale my jsme národ pedantů a mimo jiné taky zlodějů. V Německu se aspoň tolik nekrade jako u nás a němci jsou taky čistotní.

martinaa*

Myslím, že si chcete v podstatě jen postěžovat a pletete do toho komunisty, čistotu a další hlouposti.

Kdo Vám brání se do Německa odstěhovat? ;).

buss

Dyť ani nevíš, co se toleruje, nabal ruksak a sbohem do Germanie. Bude se ti tu špatně žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]