Nejste přihlášen/a.
Nepíšeš, kolik je ti let, ale ono je to dost těžký. Na jednu stranu vím, že je to pro tebe ohromná příležitost, někam se podívat, ale na druhou stranu tvé rodiče chápu. Má být marast a dost lidí, pokud nemusí, tak nikam nepojedou. Navíc se docela divím, že rodiče tvé kamarádky si to vezmou na zodpovědnost. Budeš se muset podřídit rodičům a ukecat? Pochybuju, že je ukecáš, snad, kdyby si sedli s rodiči tvé kamarádky a podiskutovali v dospěláckém kruhu...
Je to na obě strany. Počasí je pro cestování špatné, nehoda se může stát každému. Na druhou stranu, kdyby se každý bál a seděl doma, taky by to nebylo řešení.
Zkraje léta havaroval v Chorvatsku autobus brněnské cestovky, několik mrtvých. O 10 dní později tamtudy jela autobusem dcera s mužem i dvěmi dětmi do Makarské. Nemohla jsem ani spát, pořád jsem měla tu nehodu před očima a museli mi průběžně telefonovat. Když jsme o 2 měsíce později jeli s manželem autobusem 1800 km do jižní Itálie, už jsem si na to ani nevzdechla. Jo, člověk se pokaždé bojí víc o své nejbližší, než o sebe.
Záleží taky, odkud jsi, jestli z Mikulova či Znojma, riskla bych to, není to tak daleko. Pokud z Liberce, zůstala bych raději doma, je to o hodně dál. Ale nehoda se může stát, i když jede člověk 2 km do sousední vsi na nákup.
Je před Vánoci, udělej rodičům tu radost a poslechni je. Mají o Tebe strach, nedělej jim starosti. Do Vídně se ještě podíváš, máš život před sebou. Rodičům se nediv, stačí se večer v TV podívat na zprávy na kterémkoliv programu a je strašné, co se děje na silnicích. Až budeš mít jednou svoje děti, budeš se o ně taky bát, uvidíš. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.