Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Odpoledne jsem přinesl s velikou radostí krásný smrček,dostal jsem ho od údržby města.Je týden uříznutý,ale zdá se mi,že dost padá,obávám se,že do Štědrého dne bude bez obleku.Loňské Vánoce jsme měli totéž a od stejného dodavatele,doufal jsem,že letos to snad bude lepší.Asi není.Neporadíte mi prosím někdo,jestli se dá zachránit alespoň na pár dnů,vnučka z toho byla minulý rok velice smutná,stromek odešel doslova před očima.Máme stojánek s vodou,už jsem ho do něj instaloval,ale jak s ním hnu,padá jehličí už teď.Pomůže něco?
Klasický český smrček opadává strašně rychle. Zvláště, když byl dřív uříznutý, nebyl ve vodě a měl dost příležitosti k vyschnutí. Nenaděláte s ním nic. Do Štědrého dne z něj bude koště.
Proto jsem už před spoustou let upustila od smrčků a pořizuji si borovičku. Ta krásně vydrží. Máme stojan na vodu a někdy ke konci února začne děda upomínat, že už bych ten stromek mohla odstrojit. Přitom je stále jako čerstvý a klidně by takový vydržel do velikonoc.
Vzhledem k tomu, že jste stromek dostal darem, nevznikne Vám žádná škoda, když ho vyhodíte. Pak si dojděte pro pěknou borovičku. Ne do města, ale přímo někam k lesníkovi, tam je mají čerstvé. Já jsem si ji "picla" sama, předevčírem v místech, kde za rok, dva bude čtyřproudová silnice. Všechno stejně přijde pryč, jsou to náletové stromky a tak mi to ani nebylo líto, že jsem dělala lesní, tedy spíš luční pych! :D
Pěkné Vánoce s pěkným stromečkem přeje Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.