Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční stromeček

Od: artemio2* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu.Odpoledne jsem přinesl s velikou radostí krásný smrček,dostal jsem ho od údržby města.Je týden uříznutý,ale zdá se mi,že dost padá,obávám se,že do Štědrého dne bude bez obleku.Loňské Vánoce jsme měli totéž a od stejného dodavatele,doufal jsem,že letos to snad bude lepší.Asi není.Neporadíte mi prosím někdo,jestli se dá zachránit alespoň na pár dnů,vnučka z toho byla minulý rok velice smutná,stromek odešel doslova před očima.Máme stojánek s vodou,už jsem ho do něj instaloval,ale jak s ním hnu,padá jehličí už teď.Pomůže něco?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

natočte do kbelíku studenou vodu a postavte ho tam

doplněno 14.12.12 18:43:

vyjměte ho ze stojanu a nechte ho v kbelíku několik dní ,ať pořádně nasaje vodu

mowla*
hodnocení

0x

Pomůže nový stromeček... A nebo lepit jehličky zpět... :-D

Rychlost opadávání stromku je velmi závislá na jeho uskladnění, s tím už teď nic nenaděláš...

iz*
hodnocení

0x

Dokud jsme kupovali řezaný stromek, nechávali jsme jej až do vánoc na balkóně. Zdobili jsme 23. 12. v podvečer, stromek pak vydržel do Tří králů.

doplněno 15.12.12 00:43:

Nemáte-li balkón, nechte jej alespoň v chladnější chodbě.

hodnocení

0x

Klasický český smrček opadává strašně rychle. Zvláště, když byl dřív uříznutý, nebyl ve vodě a měl dost příležitosti k vyschnutí. Nenaděláte s ním nic. Do Štědrého dne z něj bude koště.

Proto jsem už před spoustou let upustila od smrčků a pořizuji si borovičku. Ta krásně vydrží. Máme stojan na vodu a někdy ke konci února začne děda upomínat, že už bych ten stromek mohla odstrojit. Přitom je stále jako čerstvý a klidně by takový vydržel do velikonoc.*smich*

Vzhledem k tomu, že jste stromek dostal darem, nevznikne Vám žádná škoda, když ho vyhodíte. Pak si dojděte pro pěknou borovičku. Ne do města, ale přímo někam k lesníkovi, tam je mají čerstvé. Já jsem si ji "picla" sama, předevčírem v místech, kde za rok, dva bude čtyřproudová silnice. Všechno stejně přijde pryč, jsou to náletové stromky a tak mi to ani nebylo líto, že jsem dělala lesní, tedy spíš luční pych! :D

Pěkné Vánoce s pěkným stromečkem přeje Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]