Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jmeno jo nebo ne

Od: usa odpovědí: 11 změna:

mužu se zeptat je mi 18 a budu se stehovat do ameriky zmeni se mi jmeno z českeho do anglickeho

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samo se nezmění, pokud k tomu nedáte podnět. Budete se jmenovat stejně, jen to bude bez současných háčků a čárek

usa
hodnocení

co to je ten podmet

repkin*

Jako, že něco podnítíte. Proto podnět, tzn. že by jste řekla, že chcete přejmenovat. Tazatelka spíše měla na mysli, že teď je kupříkladu XXX Nováková, tak jestli jí v USA udělají občanku a bude XXX Novak.

mili*

Podmet je když vezmeš koště, povyskočíš a podmeteš se.

doplněno 18.08.14 16:45:

Něco jako Pepek Vyskoč, jestli ti to něco říká?

usa
hodnocení

tam jsi ale v usa až 21 letech je to pravda

usa
hodnocení

jak by moje jmeno bylo v angličtine Honza Říčný

mili*

Johny Outofbreth

usa
hodnocení

to je moje jmeno

lordweb24*
Skoda ze my nejde dat bod :-D
lmgify

Tvoje jmeno v angličtině bude úplně stejné, jako v češtině, jen ti ho zapíší bez háčků a čárek, takže v amerických dokladech budeš mít Jan Ricny. Když Američan to jméno uvidí, tak Jan bude vyslovovat jako Džén (je to spíše ženské jméno - viz Jane, ty by jsi si to asi chtěl změnit na Ian (vysl. Ý-jen) nebo John) a z toho příjmení Ricny bude dost zmatený, protože se mu tam plete to "c", se kterým neví, co dělat, takže asi bude zkoušet něco jako "Rikny", "Risny", možná i "Riny".

Proto si imigranti poangličtují svoje jména (nechají si na úřadu v USA změnit svoje jméno) tak, aby se vyslovovalo podle pravidel anglické gramatiky tak, jako by se vyslovovalo v češtině (v tvojem případě něco jako Richny/Richney/Reachn(e)y = Ríčny/Ríčný) nebo si ho změní tak, aby po odstraneni hacku a carek se Americanum lépe vyslovovalo, i když to nebude znít stejně jako v češtině (v tvojem případě asi "Rickney"). Samozřejmě si někteří změní svoje jméno na něco úplně jiného, co vypadá a zní anglicky.

Nenapadá mě, co dělat s tím jménem Honza.

usa
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]