Nejste přihlášen/a.
Zdravím, letos prvně pěstuju dýni hokaido, slašela jsem,že jsou moc zdravá semínka, ale nevím jestli se loupou,suší, nebo se to jí celé, nevíte někdo? Díky za každou radu
Také ji pěstuji. Semínka jsem před rokem vyprala a usušila. Těšila jsem se, jak budou dobrá. Ale nebyla jsem spokojená. Že se mohou jíst celá. Bílý obal nebyl rozkousatelný, pořád jsem měla v puse tvrdá vlákna. Nedávno jsem četla na webu, že semínka jdou za čerstva dobře vyloupat a teprve potom usušit. Hned jak sklidím a budu dýni připravovat, zkusím semínka začerstva vyloupat. Zdravá jsou určitě.
Dýni ještě nesklízím, protože ještě narůstá. Teprve až zaschne stopka, tak bude sklizeň. Teprve potom uvidím, jaká je pravda o loupání čerstvých semínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.