Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne všem čtenářům této stránky! Chci vás poprosit moje teta co pracuje v trafice na Horním náměstí v Olomouci mi řekla ať si zkusím podat žádost o kartičku se zdravotním postižením! Já totiž už od mého narození trpím-mám vadu řeči! Myslíte že musím jít na nějaké vyšetření abych tu kartičku dostal?
)
Odbočím k tématu! Již zítra 15.9 dělám Jednotné statní Závěrečné písemné zkoušky (Opravky) Bohužel jsem v červenci neudělal! (( Jednotné zadání v písemných zkouškách: 1.Technologie-Vepřové maso+postupy,2.Potraviny+výživa-Káva..atd,3.Ekonomie- K čemu slouží soc.+zdrav. pojištění?,5.Ochrana a bezpečnost při práci+Hygiena,6.Ranní provoz na pracovišti,7.Profesní etika toto jsou všechny uvedené zadání co tam budou! Jenom by mě zajimalo kolik procent nebo-li bodů musím mít-dostat abych vůbec prolezl aspoň na tu 4
Technologie-Vepřové maso+postupy-100bodů,Potraviny-Káva-18bodů,Ekonomie-soc a zdrav pojištění-18bodů,Hygiena-18bodů,..atd všechno za 18bodů kromě technologie to je za 100bodů! Jenže já neumím technologické postupy tak nevím jak obstojím! Můžete se prosím vás k tomu vyjádřit nebo říct něco k tomu? Děkuji vám mockrát za ochutu a laskavost! Mějte se hezký den nashledanou
Kartička se jmenuje "mimořádné výhody" I-III (ZP, ZTP, ZTP/P),troufám si říct, že ani ten stupeň I nesplňujete (ID mít nemusíte, jak tu někdo psal). Tato karta vás opravňuje např.jezdíte MHD zdarma, máte slevu třeba divadlo..., můžete parkovat na místech pro invalidy, rozhodně neplatí u žádných zkoušek. Možná by vám pomohla nějaká psychologicko-pedagogická poradna kde by jste moh získat podobné potvrzení jako všichni DYS.
Neumíte-li technologické postupy, jistě na to nemá vliv vada řeči ale vy jste se neučil, vypadá to, že děláte zkoušku na nějaké potravinářské škole (kuchař, číšník-jen můj odhad). U zkoušky se vás zeptají (víte, že půjde o vepřové) na technologický postup třeba minutek-z jakého kusu vepře, jaký je postup, nebo co se dělá z vepřové plece (nezlobte se ale učí se to 3 roky na učilišti a neumím si představit, že vám v hlavě nic nezůstalo) také po vás mohou chtít jídlo vynormovat (na to máte tabulky),K čemu slouží soc. a zdrav. pojištění si troufám uvařit z vody, ochrana a bezpečnost při práci rovněž a to jsem vaše pracoviště na rozdíl od vás neviděla, totéž o provozu na pracovišti a o hygieně. Napsal jste to krásně, poděkoval za ochotu a laskavost, no já moc laskavá nebudu, být vámi jdu se učit a nehledám žádné kličky, pravda, máte na učení jen celou noc ale to je váš problém, že jste do dneška nic nedělal. I kdy jste uměl vše na 100 bodů a technologické postupy nedal, pokud jde o školu potravinářskou, máte smůlu ale neprospěl jste. Hodně štěstí a dejte vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.