Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je dobrý Drill Instructor?

Od: iuziuz odpovědí: 3 změna:

K čemu to je dobré? Přijde mi to dost drsné a zbytečné.

Je toto i v armádě ČR?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě to připadá jak z vojenské akademie či co...

To je jednoduché, aby i ve stresu uměl tupě plnit příkazy...aby odolával stresu, vojna je tak trochu výmejvání mozků...

A samozřejmě aby tu věc uměl automatizovaně, bez přemýšlení jeden jako druhý...

hodnocení

0x

Vzpomeňte si na nějaké filmy, kde důstojníci nechávali dělat povely k - zemi, vztyk- do bláta. Kde nechávali plazit pod dráty ve vodě, v blátě, celé hodiny. Na film Pahorek si vzpomenete? Na plnění nesmyslných, surových a ponižujících povelů? A to všechno pro to, aby člověk naprosto ztratil osobnost, důstojnost, lidskost a stal se strojem na plnění rozkazů. Pak, jenom pak se může stát, že se mladí, zdraví chlapci, chlapi, rozběhnou proti nepříteli, proti kulometu při rozkaze k útoku. A také, že dokáží vystřílet celé rodiny civilů se starci a dětmi. Právě tenhle dril jim vypral mozek. Přečtěte si něco o praní mozku. Tak to funguje, tak to je.

doplněno 07.10.14 10:16:

Nechci se přít, to opravdu ne. Ale ve Vietnamu,nebylo to tak? Když bych se zamyslela a hodně poklikala, našla bych i jiná místa, kde se vojáci nechovali jako lidé. Ale proč se přít?! Je to můj pohled, můj názor. Tazatel to může nebo nemusí přijmout.

majsterjoe*

O vrazdeni civilistu to jsou opravdu velmi silne slova. A pahorek? Nic neobvykleho v armade. Jen ta vzpora tady neni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]