Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stihnu zhubnout do období plavek?

Od: rengers odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, šlo by ještě stihnout zhubnout 20kg do odbodbí, kdy budeme chodit na koupák? Vážím 86kg a měřím 172cm, je mi 15 let. Děkuju :) s pomocí správného stravování a pohybu? a hlavně VELKÉ VŮLE?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No jasně, že to stihneš, když se budeš řídit vlastními slovy. Správné stravování, pohyb a pevná vůle...:)

dzordz*
hodnocení

0x

A to vám těch 20kg přibylo od konce léta a plavkového období? :)

Když se začne okamžitě a radikálně, tak možná jo.

Zdravé hubnutí = 1kg týdně, čili za dvacet týdnů byste mohl mít při troše snahy kila dole. Mně se povedlo během čtyřech měsíců shodit 15kg. Co jsem pro to udělal? Vcelku nic razantního. Přestal jsem jíst přílohy (knedlík, rýži, brambory atd.) a nahradil je zeleninou. Jím několikrát denně, ale střídmě, nepiji sladké nápoje a denně si dám půlhodinku svižné chůze. Tak si to držím už dva roky. Pravda, občas zhřeším a gulášek s knedlíkem padne, ale je to jednou za čas a to tělu neublíží ;) Cítím se lépe a zbavil jsem se vysokého TK.

Tak ať se taky povede.

Ahoj. Možné to je, ale chce to opravdu upravit životosprávu a hodbě pohybu. Jíst častěji malé porce a nepít sladké vody. Pokud to chceš mít pod kontrolou, najdi si výživového poradce. Ten Ti pomůže s jídelníčkem a budeš mít jistotu dohledu, takže Ti to vůli může posílit. Tak ať se Ti daří.:)

eulalie*
hodnocení

0x

Zhubnout 20 kg do léta? Ve vašem věku 15 let? No já nevím, jen ať si nezaděláte na nějaké problémy - při drastickém hubnutí během krátkého času může u žen vymizet menstruace, odbouráváním tuku se vám do těla budou dostávat škodlivé látky v tom tuku obsažené. Být vámi, domluvím se někde na dietologii, ať hubnete pod kontrolou. Vy jste totiž ještě hodně mladá, ve vývinu, tak aťi si neublížíte.

sheep*
hodnocení

0x

To nikdo tady nemůže říct přesně. Jsou období (v hubnutí) když tělo (metabolismus) pracuje lépe a kila jsou dolů. Může ale nastat i období, kdy vaše váha zmrzne na nějakém čísle. Na Vašem místě bych se inpirovala různými blogy, weby na hubnutí atd. Ale ještě lepší by bylo kdyby mi zašla na radu k dietologovy, který Ti poradí jak upravid jídelníček, a jaký druh pohybu je pro Vás vhodný.

Hubnutí je běh na dlouhou trať a nikdy to nesmíte vzdát. A ještě něco..Pokud zhubnete a poté zase začneš jíst jako dřív spadnete zase na svou původní váhu či jí budeš mít ještě větší. Hlavně zeleninu(!) a ovoce lépe dopoledne. Nezapomínejte snídat a celkově pravidelně jíst. A dostatek pohybu (!) žádné válení za televizí. A když třeba jezdíte autobusem tak jdi míszto toho pěšky nebo vystup o stanici dřív. Nazpomeň na relaxování, tělo je někdy unavené a potřebuje si odpočinout.

Přeji hodně štěstí. Sheep

nu*
hodnocení

0x

Hmotnost jako jediná veličina je zavádějcí hodnota, ženské tělo je složeno z jistého podílu tuku a svalové hmoty, svalnatější tělo je těžší a jeho objem je menší než těla s vysokým podílem tuku. Proto bych vycházel především z této skutečnosti.Myslím že v 15 letech máš málo pohybu, vysedávaš u počítače, piješ saldkou colu a chodíš na hranolky do mekáče.Ale možnáse mýlím a něco bude dáno i geneticky. V každém přépadě se Tvé tělo pořád vyvíjí, takže Tě asi čekají další změny.

Ano, máš cíl, motivaci,k tomu pevnu vůli, začni hned. Potřebuješ také povzbuzení, a nejlepším povzbuzením jsou první výsledky, Držím palce.

kaoma*
hodnocení

0x

Ahoj s tím vším, co jsi psala určitě. A jako berličku můžeš využít stránky stobklub nebo fitweb. Jde v podstatě o počítáí kalorií, jen je to jednodušší, než když si sama píšeš deníček. Já s fitwebem během krátké doby zhubla 8 kg ;) Ale být Tebou, tak to zas tak nehoním, raději pomaleji a trvale, než rychle a pak přibrat 2x tolik.

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Jestli bude letos léto jak loni, tak je to v pohodě, do září by to šlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]