Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouhé lyže?

Od: mufii* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

jako první musím napsat že jsem zde již hledal, nicméně mě odpovědi moc nepomohli tak se chci zeptat jak dlouhé lyže potřebuji pokud měřím 192cm (všiml jsem si že tu někdo psal +10cm výšce) a pak jsem také četl že je to staré a už to neplatí, navíc také kde mám hledat dvou metrové lyže :D

Jdu lyžovat do alp, a budu na tom stát podruhé (naposledy asi před 4mi lety) nevím, jak velké oblouky, nevím nic o terénu nevim nic... Tak jaké lyže koupit? Stačili by 168cm? A jaký typ lyží? Sjezdové? nebo nějaké jiné?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

0x

Ideal stav ...Zajdu do prodejny,kde jsou odborníci,dám najevo svoje požadavky. S tímto stylem jsem vždy uspěl.

polulinapermanenta

To je ale ideál. V jakéže to prodejně jsou odborníci? Možná odborníci na kšeft, takže vám nacpou to nejdražší, protože má procenta z prodeje. Ideal stav... Nastuduji si základy tak, abych měla v hrubých rysech představu, co asi tak potřebuji, v obchodě sladím s realitou.

olaf71*

odborníci rozhodně nejsou v Gigasportu apod. vždycky když se na něco zeptám, tak to jsou odpovědi na *blee*

teď jsem tam byl po Vánocích, se podívat na slevy a musel jsem se smát, když nejmladší prodavačce bylo tak k 60 letům.

olaf71*
hodnocení

0x

dneska je to úplně jinak než kdysi, kde byla důležitá jen délka pro slalom či sjezd. U dnešních carving. lyží se rozlišuje i tvar lyže podle techniky lyžování, velikosti oblouku. lepší by bylo si nechat poradit v prodějně lyží, tím ale nemyslím velké sporty, kde tomu nerozumí.

uska*

Přesně tak jak píší rádcové. Možná by bylo lepší navštívit půjčovnu lyží nebo servis (nemyslím tím lyže si půjčit) a tam získat potřebné info. Při vaší výšce také něco vážíte a vy potřebujete vybrat lyže s takovým jádrem, aby ste je neprošlápl. A na takovou radu jsou nejleší servismani. Lyže nad 170cm nekupujte, chtějte lyže pro středně pokročilé .

des*

Kupte si lyže Carving- epuls.cz/... carving.cz/...

mám takový pocit, že jiné se dnes neprodávají. kromě doprodejů 5 let starých modelů. nicméně všichni mají carvingové lyže a "kervovat" umí tak 5% lyžařů na našich sjezdovkách... netvrdím, že je na tom něco špatného.

pro tazatele: opravdu nejlepší je vydat se na hory a tam si v půjčovně lyže půjčit. ve velké většině v těchto půjčovnách pracují odborníci, kteří ví o čem to je. za pár stovek si to zkusíte pomůže vám to při rozhodování. solidní lyže momentálně pořídíte kolem 5000,- Kč. třeba ve sportisimu...

figurek*
hodnocení

0x

Jsem bývalý sportovní lyžař a proto bych vám poradil : jestli jste na lyžích stál dvakrát v životě a to druhé stání bylo před čtyřmi lety, pak bych vám doporučil půjčit si lyže od někoho známého nebo v půjčovně. Jinak se může stát, že budete mít doma dost drahou a neskladnou a nevyužitou věc. Já mám normální slalomky Rossignol S4. Jsou kratší než já a na rekreační lyžování mi úplně stačí. Vám by taky nějaké ty stopětaosmdesátky měly stačit.

jimmyfloyd*

já mám 185cm a lyže jsem měl dříve 175 pak mě bylo doporučeno že si mám pořídit kratší , tak jsem si půjčil v půjčovně 160 a pak jsem si i 160 koupil , hodně se říká že maj být lyže o 10 cm kratší než postava, půjčte si je na den a odskoušejte , a uvidíte,

vám bych doporuči tak 165/170

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]