Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí s posilováním?

Od: byrne odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

je mi 18 let, moje BMI je 27 a měl bych zhubnout cca 7kg. Lze tuky přeměnit na svaly nějakým domácím cvičením? Všechen tuk se mi ukládá do břicha a hrudníku. Dá se zhubnout třeba nějakým posilováním? Nebo se musí kombinovat kardio pohyb s posilováním? Popř. jak správně na to. Máte třeba nějaké zkušenosti se spalovacími tabletkmami nebo nápojemi?

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

3x

Obecně nejlepší je hubnout pomalu postupně a také dle cvičení upravit stravu a příjem energie. Mužům se nejčastěji tuky ukládají právě v oblasti pasu a proto je vhodné tyto partie do procesu hubnutí zapojit více. Jsem zastánce vícestranných aktivit v redukci váhy, především ve spojitosti, pro které jsou charakteristické výraznější sklony k ukládání tuků. Tzn. omezit minimálně příjem tuků, které jsou sice potřebné ale tyto kombinovat. Ve stravě více ryb, vlákniny, zeleniny ovoce a méně těch potravin s obsahem živočišných tuků a cukrů. Přiměřené aktivity v souběhu s příjmem potravin. Lépe častěji jíst po menších dávkách s dostatečným množstvím příjmu tekutin, které jsou také v redukci velmi důležité. Nejlépe čistá voda je pro redukci a postupného snižování tuků nejvhodnější.

hm*
hodnocení

0x

Fuj, chemii (spalovací tabletky a nápoje) bych rozhodně zavrhl. Stačí méně jíst a více fyzicky (případně i psychicky) pracovat. Posilováním se samozřejmě hubnout dá taky, protože je to jedna z možností té potřebné zvýšené fyzické aktivity. "Hubnoucí aktivita" by měla trvat aspoň tak 3/4 (a víc) hodiny v kuse a měla by se dát "udýchat" (tzn. ne se urvat a být za 5-10 minut vyřízenej, z toho je akorát hlad).

fran
hodnocení

0x

Jednoduchá (skládací) pomůcka na procvičování břišních svalů:

fitham.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]