Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi 12 len měřím 170 cm a vážím 70 kg což je velká nadváha takže prosím poradíte mi někdo jak zhubnout ale tak ať je to dostupný 12-ti leté holce
Děkujo
Nejist sladke, omezit tucna jidla (pokud jis rizky, testoviny, rohliky...) nejist po seste hodine vecerni a sport (brusle, beh, kolo, tanec, zumba, cokoli )
Kazde rano si doprej snidani - vejce, chleba, sunku, müsli, jogurt - neco, co te zasyti a je to zdrave. Jez vic zeleniny, v ovoci se vetsinou nachazi dost cukru, hodne vlakniny, lusteniny - a hlavne pravidelne (5-6x denne mensi porce).
Pokud nemas nejake zdravotni komplikace, co by tuto snahu znehodnotili (cukrovka, stitna zlaza...), tak delas neco spatne. Sportujes? Jak casto, jak dlouho? Co a kdy snidas?
cviceni-doma.cz/... prolez si tuto stránku křížem krážem a hned budeš vědet co máš dělat. Ono se to s pubertou změní- vlastní zkušenost
Hele,
zkoušel jsem si dát tvou váhu a věk do BMI kalkulátoru a sice je pravda, že jsi na horní hranici váhy pro 12ti letou holčinu, ale pořád se vejdeš do toho grafu, takže to nemusí být až tak hrozná nadváha jak píšeš. Takže se uklidni a není zas tak potřeba rychle hubnout. Poslouchej rady zde diskutujících(nebudu je znovu opakovat) a třeba pomalinku hubni. Ale není to až tak nutné. Když zhubneš 5 kilo bude to stačit. Nemusíš být přece vychrtlá
Souhlas s ostatními poradci.
Navíc bych dodal jeden malý tip: je až překvapivě silné, když se zeptáš osobně na radu někoho ve svém okolí, kdo má dobrou postavu, kterou bys též chtěla mít. člověk se bojí výsměchu, ale naopak většinou je ten dotázaný potěčen, pokud se ptáš upřímně. Taky je myslím dobré pozorovat, co dělají ti štíhlí lidé jinak než Ty.
doplněno 12.12.11 12:38:...potěšen...
Celé roky se mi váha jojo efektem mění, řekla jsme si dost. Začala jsem pravidelně snídat, přestala jsem pít bublinkové sladké vody, pravidelně jím a pravidelně cvičím a to skoro každý den 20km na rotopedu a 200lehů a sedů. Od léta jsem zhubla 8kg a už si toho všimla rodina a spolupracovnici v práci. Dneska jsem narazila na super stránku, kde jsme se zaregistrovala a podstoupím cvičební program, který jsem si nastavila dle svých požadavků. Tady je stránka a doporučuji. fithall.cz/...
Ahoj, důležité je, aby si opravdu chtěla zhubnout a věnovala tomu trochu času. Nehubni nijak narychlo, hlavně nedrž nějaké hladovky apod. Pomalu začínej čím dál tím víc sportovat, zvykej si na zdravější režim, dávej pozor na to co jíš, ale to neznamená, že odteď se musíš jenom trápit dietami.
Zezačátku to je těžké, protože možná nejsi zvyklá na zdravou stravu, ale tento začátek musíš překonat a uvidíš, že to pak půjde skoro samo A i ta zdravá strava ti podle mě taky začne chutnat a budeš se cítit líp. Mně osobně hodně pomáhá ten pocit, když se dokážu kontrolovat v tom co jím a pak z toho mám dobrý pocit
. A když zhubneš, tak to hodně pomáhá psychicky. Cítíš se líp a přitažlivěji. A ještě jedna rada, když začneš žít zdravě, tak z toho budeš mít dlouhodobě dobrý pocit, ale když se neudržíš a hodně jíš, tak z toho budeš mít sice chvilkový potěšení, ale pak si to budeš pořád vyčítat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.