Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyže jaké koupit

Od: martina30 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,ráda bych si koupila svoje první lyže,trochu lyžovat už umím,ale nevím podle čeho mám vybírat,měřím 160cm a vážím 48kg,určitě carvingové,délku asi tak 150cm.díky za rady,vím že se se kupují podle nějakých čísel,radius atd.tak pokud mi někdo poradíte budu ráda.díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Při vaší výšce a kilech bych si větší jak 145cm nekupovala. Rádius - čím větší čisílko, tím lépe. Ale pro mírně pokročilého bych si vybrala asi rádius 13 a možno i méně. Pozor si dejte na vázání, aby mělo nastavitelnou špičku i patu. Pak není problém s výběrem lyžáků.

doplněno 12.01.13 14:16:

jsem zapomněnka - kupte lyže měkké, ne závodní slalomky.;)

doplněno 12.01.13 14:27:

koukněte na tyhle, jsou suprový aukro.cz/...

hodnocení

0x

zkus snowboard , je to lepsi

albatros498022*
hodnocení

0x

Doporučuji rádius tak kolem 14 m lyže měkčí a délku dle výšky o cca 10 cm menší než je postava.

gocars*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Dá se říct, e se v lyování docela vyznám. Jako základní otázka pro Vás je jen jedna -

1) lyujete klasicky smýkaným obloukem, kdy zatáčíte pomocí smýkání patek...

2) nebo lyujete opravdu carvingem, čili vyuíváte hrany lyí a díky překlopování zatačíte...

Podle zodpovězené otázky pak máte na výběr asi takhle -

1) Je to úplně jedno co zvolíte, zvolte něco okolo 145 a 150cm a nějaké lehčí lye, aby ste se s nima nemusela tahat

2) Pak záleí co preferujete, slalomky, univerzálky, obřačky. Ohledně této problematiky je to trochu na dýl, proto bych ji rozepsal, jen pokud byste o to měla zájem :)

PS: 100% lidí v ČR chce za kadou cenu carvingové lye, ale jen 1% je dokáe vyuít pro carvingovou jízdu ;)

doplněno 15.01.13 23:15:

Zajímalo by mě, kam zmizela všechna Ž *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]