Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. chtěl jsem se zeptat, zda ksyž jsem začal posilovat břicho, nohy, ramena, prsa a bicepsy, zda když po asi třech dnech začala bolest břicha, která se objevuje i u kliků, postupně se objevuje i bolest prsou a bicepsů. Nohy jsou v pohodě, jsou zvyklé z kola. Je to na 100 % bolest svalů. Dá se to vydržet. Mám pokračovat, nebo si mám dát na chvíli oddech? Děkuji za odpovědi.
Musíš regenerovat, tak 2 dny bych tomu ještě nechal. A hlavně se po cvičení dycky pořádně protáhni.
Takle se ale VŮŮŮBEC necvičí..Svalovinu si akorát ničíš..Cvičení má probíhat 45 min.
Před cvičením se pořádně protáhni a "rozcvič".Potom začni cviky od největších svalových partií po nejmenší, můžeš opakovat..Pokud cvičíš s vlastním tělem tak dejmetomu : dřepy, kliky, shyby podhmatem, sedlehy a zase znovu..Takle si udělat třeba 4 kolečka a po každym si dát aspon 2 min. pauzu..U cvičení hodně pij.
Cvič 3x do týdně a vždy den dej svalům oddych..Zaručuju ti, že když tohle splníš, tak tě nic bolet nebude už nikdy
tak ono když bolí sval ze správného cvičení, tak to nevadí, ale cvičit 3x denně je sebevražda... pokud ale myslel třeba ráno 100 kliků, odpoledne 100 dřepů, večer 100x sklapovačky, a to bral jako 3x denně, tak to se dá...záleží, jak to myslel
To záleží na tobě. Záleží na tom, jak až velká je ta bolest. Tady každý radí akademicky, že posilovat se má v posilovně 3x týdně pod dohledem odborníka. Určitě i doporučí nějaký skvělý "doplněk stravy", za který by si antidopingový komisař udělal čárku ve statistice. V každém případě je lepší něco dělat, než-li sedět stále doma u PC. Výhodou každodeního cvičení je to, že ho lze dobře zahracovat do deního režimu, kdy si zvykneš na svoji dávku endorfinů a taky už to nebude tak bolet (kromě cviků na břicho to při cvičení bolí stále, jen trochu méně). Když budeš chodit do posilovny, tak víc hrozí to,že si řekneš "dneska se mi nechce" a další den zas ne a přestaneš cvičit. Taky je vhodné vědět co od cvičení chceš. Pokud ti jde o nárůst objemu svalů, tak se cvičí tak 3x týdně několik sérií s větší váhou, ale pokud chceš spálit tuky, utáhnout tělo a získat sílu, tak se cvičí častěji s menší váhou do únavy svalu - to právě děláš nyní ty.
Kdyz to vezmu podle byvaleho treninku - dvakrat tydne posilovna, trikrat tydne voda, tak jsme makali, bolest, nebolest. Z posilovny jsme chodili zniceni, kdyz to bylo potreba, aspon pred zavody byl vzdy jakys takys oddych. Rikalo se - co boli, to roste, a zadne vetsi problemy u nas nenastaly.
Otazkou je, jak moc chodis posilovat a jak moc trenovane mas telo. Na dril si telo zvykne pomerne rychle a pak uz ti to neprijde, v posilce chlapi makaji i pres bolest... pokud zacinas, tak je nutna jista opatrnost, aby ses nepretahl a nemel svalovou horecku.
Naprosta nutnost je protazeni celeho tela (aspon 10-15 minut) pred i po posilovani!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.