Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafouklé paže - jak se jich zbavit

Od: slunicko* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,jakým cvikem se zbavit nafouklých,nevzhledných,třepajících se rukou-paží,?,?Jana,děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

3x

Je to tak, kliky nade vše. Výsledky jsou poměrně rychlé a efektní. Ale záleží, jestli jste v nějakém běžném fyzickém stavu. Pokud jste už starší, nebo jste poslední dobou hodně zhubla a máte od ramenou k lokti takové ty povislé pytlíky z uvolněné kůže, tam už to moc snadno nepůjde, kůže je elastická jen do určité míry. Nicméně lepší to bude s cvičením vždycky, to je jasná věc :)

Kliky nade vše!

Podle trenérů jsou nejúčinnějšími cviky jednoznačně kliky. Mají mnoho variant, od klasických přes dámské až po obrácené kliky zaměřené na triceps. Výsledek se při pravidelném cvičení třikrát týdně dostaví velmi brzy. Už za pár týdnů budeme také schopné udělat jednou tolik opakování. Nejčastější chyby, kterých se při tomto cvičení dopouštíme, je špatný rozestup dlaní. Měly by být od sebe vzdálené na šířku ramen. Rozestup mezi nohama je naopak minimální. Při provádění zdvihu a lehu se nesmíme prohýbat v zádech.

Posilování vestoje s PET lahvemi

Muži nejčastěji procvičují paže s činkami, nám postačí PET lahve. Jeden z velmi účinných cviků je vestoje. Stoj rozkročný na šíři ramen. Celé tělo by mělo být zpevněné – bříško, zadeček, ruce... Zvedáme lahve nahoru a dolů. Při výkonu vždycky vydechujeme. Takže když se ruce zdvihají směrem nahoru, vydechujeme.

Kroužky pro pevnější ramena

Na ramena skvěle zabírají kroužky s PET lahvemi v dlaních. Stojíme stejně jako při předchozím cviku. Ruce volně podél těla. Kroužíme rameny pomalu nejprve dozadu (klasická série po 12 až 15 opakováních). Při pohybu nahoru opět následuje výdech. Pak kroužíme dopředu stejný počet opakování. To celé třikrát.

Tricepsová zvedačka

Pro procvičení tricepsu můžeme střídat obrácené kliky s tímto cvikem. Posadíme se rovně na židli, rukama zvedneme nad hlavu PET lahev. Zpevníme bříško, vytáhneme se z pasu a pomalu silou pouštíme PET lahev za záda až do nejspodnější polohy. Pak hned zase zpět nad hlavu. Při fázi nahoru vydechujeme.

slunicko*
hodnocení

Tak jsem zkoušela kliky,ale vůbec mi nejdou a rodina se mi směje,je mi 44let a takové ruce jsem nikdy neměla,nechci se s tím smířit a být ještě horší,sama pro sebe je takové nechci,-ale ty kliky,musím na nich zapracovat,nemám vůbec v rukou asi sílu.,přitom jsem kus ženské,-konec,

sargo*

Jo jo, začátky jsou bolestné :-D Klidně je dělejte ze začátku o křeslo, než se tělo maličko rozhýbe, účel světí prostředky :)

cvicitel

Cvičit, nejlíp něco všestrannýho - určitě nebudou slabý jen ruce ;) Začátky jsou těžky a bolí, je to nepříjemný, pokud se to překoná tak pak je to veselejší. Na ruce kliky, cviky s lehkýma činkama, shyby, ideální je cvičit 4x týdně. Stačí i 10 minut, lepší je rozehřát se (rotoped nebo poklus kolem baráku 10 minut), pak rozhýbání, samotný cvičení, protažení a "vyjetí" = zase třeba ten rotoped tak 10 minut. Kliky pokud nejdou normální tak dělejte holčičí (kolena na zemi) nebo ruce o postel, slaboši o stůl (siláci nohy na posteli a borci klikujou ze stojky na rukou). Dobrý je plavání - půl hodiny všechny styly (včetně motýlka ;) a pak vířivka. atd. atd. prostě pohyb hlavně vytrvalostní a k tomu posilování zaměřený na ruce. Za půl roku se nepoznáte. Na zátěž je potřeba najet postupně, pokud uděláte na prvním cvičení 100 kliků tak se jen zlikvidujete. Zastávám spíš typ postavy "atlet", tj. posilovat s menší zátěží a hodně opakováním. Z ženských to jsou třeba triatlonistky, aerobičky atd., ovšem vypadat jako ty co jsou vidět v televizi - jejich tréninky normálního člověka zabijou ;)

hodnocení

2x

Vyzkoušejte kliky.;)

nu*
hodnocení

2x

po 2 dětetch je to běžné, genetické změny, doporučuji posílit celé tělo, asi plaváním

noproblemo*
hodnocení

0x

já přidám doporučení na gumové pásy THERA BAND - procvičíte s tím celé tělo

slunicko*
hodnocení

A co to je,,,,?,,,Kde je seženu?

Jde o posilovací gumové pásy. Vyrábí se v různých sílách odporu, a proto jsou od sebe barevně odlišeny. Umožňují jednoduchým způsobem izometricky nebo izotonicky posilovat oslabené svaly, uvolňovat kontraktury opačně posilujících svalů - antagonistů. Pásy se používají hlavně v rehabilitačních centrech, klinikách, školních tělocvičnách, fitness centrech, při aerobiku a při domácím cvičení. Jsou k dostání ve sportovních, či zdravotních potřebách. A určitě i v některých internetových obchodech. Stačí zadat do vyhledávání.

cvicitel

Stačí i gumicuk s rukojetí, nebo kus gumy ze staré duše od kola atd.

Gumové pásy jsou ve Zdravotnických potřebách. Cca 80 kč. Nezačínejte hned s nejpevnějšími! Pozvola, s těmi nejtenčími. Dají se pak i přeložit. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]