Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ranní běhání vs snídaně

Od: yotengo odpovědí: 11 změna:

Zdravím, začal jsem uvažovat, že začnu vstávat kolem 5 hodiny a zkusim každý den běhat. Doufám, že mi to vyjde. Ale jde o to, že musím v 7 vyrážet do školy. Jak bych měl co nejlépe ty 2 hodiny využít? Nejdřív se nasnídat a pak jít běhat? Nebo je lepší se snídaní počkat tu hodinku? Rád bych stihnul i nějaké posilování, ale nevím jestli je to dost času. Zkuste vymyslet nějaký plán, jak bych ty dvě hodiny mohl nejlépe využít, aby to k něčemu vůbec bylo a tak. Díky moc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Ackoli telo potrebuje nekde brat energii, s plnym zaludkem se hure beha i posiluje, to byste musel minimalne hodinu cekat, nez by telo bylo schopne neco udelat dobre:). Lepsi by bylo jit si zabehat a najist se posleze, ovsem lehce a zdrave, zadne parky a podobne:D Dve hodiny zateze je ale poranu dost, hodinka (nebo hodinka a pul) staci. Zkuste pulhodinku beh, pulhodinku posilovani. Pokud ale budete hodinu a pul rano cvicit a behat, je potreba veceret tak, aby telo melo rano z ceho brat. Proto se velmi doprucuji tvarohy, ktere se v tele dlouho "rozkladaji".:)

Idealni by byl dvoufazovy trenink - rano posilovat, vecer posilovat. Behem posilovani byste se mel zamerit na urcite partie, treba v pondeli cvicit nohy, v utery ramena a zada, streda bricho atd...

hodnocení

0x

Já osobně bych se teď v zimě vybodnul na běhání a radši byl v teple doma a posiloval. To rychlé dýchání ledového vzduchu není vůbec příjemné a řekl bych že ani zdravé, to je tak na zápal plic. Stačilo mi jednou při mínus 10 stupních běžet asi půl kilometru a neveřil byste jak šíleně mě ještě půl dne bolely plíce. A to s běháním normálně žádný problém nemám. Běhání bych si nechal až na jaro ;)

martinaa*

V zime beha plno lidi:) Ono to otuzuje, a ranni behani (kratke) je zdrave. Samozrejme nic se nema prehanet... a je potreba se poradne obleci. My kdysi jako sportovci na urovni behali v zime kazdy druhy den - a zadny problem:)

tak možná bude problém ve mně :) ono je docela možné že byl ještě větší mráz než těch -10, to ráno bylo opravdu hrozné. Vím jen že mi to bylo hrozně nepříjemné, bolely mě plíce při dýchání a dopoledne jsem potom strávil radši v teple s teplým čajem. Od té doby v takovém mraze radši neběhám. Taky je docela možné že už mě měla "načatého" nějaká nemoc a ten běh to jen zhoršil :)

martinaa*

Ono -10 uz je dost, to chce docela trenovaneho cloveka:) Proto se ma zacinat na podzim, aby bylo telo zvykle na ranni mraziky.

Ty plice Vas mozna bolely z momentalni namahy, nebo jak pisete - ze zacinajici nemoci... ja uz radeji nebeham, tez me boli plice (po propuknuti astmatu):) Takze pricin je proste hodne:)

dery*
hodnocení

0x

Ja bych vstala a sla si zabehat. Po behu bych dala sprchu, vycistila zuby atd. atd., oblekla se, nachystala a pak se teprve az naposledy v klidu nasnidala. Telo uz bude schladle a bude odpocivat.

Jen nevim, jestli je potreba vstavat tak brzo - nevim, jaky jsi bezec, ale pokud zacinas, nedas vice nez napr. kilak a pul. A ten je ubehnuty cca za deset minut.

fosfik*
hodnocení

0x

Já bych se nejdříve nasnídal, potom bych si šel zaběhat, a kdyby zbil ještě nějaký čas, tak bych šel na počítač, nebo bych šel ještě spát. :)

No tak určitě bych nešel spát po běhání. To si spíš rozvrhnout tak, že vstanu později aby mi to akorát vyšlo, popř. že vyjde nějaká chvilka na kávu a noviny (počítač). A snídal bych až po běhání, s prázdným žaludkem se běhá líp než s plným.

hodnocení

0x

Já bych tedy ráno bez snídaně nebyl schopen udělat nic. Byl bych absolutně bez energie. Alespoň něco malého bych musel sníst a vypít.

laybor*
hodnocení

0x

Hrkni do sebe 2-3 dl.syrovátky -je rychle vstřebatelná a půl hodky běhu,pak posilka,ale po tom běhu se bude těžce přibírat svalová hmota tak běh nedoporučuji před posilováním,lepe je trenink rozdělit.

Po posilce zase jen tekutá výživa , vhodné je jíst až tak za hodinu.

nemamprezdivku*
hodnocení

0x

No, já jsem si o prázdninách taky říkala, že budu po ránu běhat.Vydržela jsem to pět dní potom sem s tím sekla.Jo a běhala jsem jen 10 minut.Vlastně jsem skoro celou trasu jenom šla.No jo, ale já jsem totální nesportovec, což asi není tvůj případ.Jinak doporučuju před běháním nesnídat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]