Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace menisku, Artroskopicky.Bez obav?

Od: akr* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
už delší dobu mne trápí meniskus. Před půl rokem jsem byl na MR a tam mi bylo zjištěno "LÉZE PŘEDNÍHO ROHU LATER. MENISKU."

Chtěl bych vědět jestli není i jiná možnost než operace, jak dlouho se člověk zotavuje než zase začne chodit bez berlí?

Toto má být má první operace, mám trochu obavy. Pokud by se zde našel někdo, kdo tuto či podobnou operaci prodělal, byl bych rád kdyby mi podrobněji řekl jak to probíhá už od prvního vstupu do nemocnice.

Mockrát děkuji!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

akr*
hodnocení

Nebo jak dloho tam budu?

w1dowmaker*

Z mé zkušenosti co jsem byl v nemocnici, tak mě operovali pod celkovou anestezií, poté sem strávil v nemocnici cca 4-5 dní kdy jsem jenom ležel na posteli, protože s kolenem se nesmí hýbat, měl sem v něm hadičku z které se odváděl hnis atd, poté jí samozřejmě vyndají (nejhorší bolest co jsem kdy zažil...) . Pak už je to bez problémů, ortézu se nosit nemusel a na berlích sem byl týden až 2. nejlepší je po operaci chodit plavat, ale to vám určitě i doktor řekne. jinak bych být vámi si vzal do nemocnice sebou něco na zabavení aby jste se tam nenudil tak jako já*smich*

w1dowmaker*

No jinak počítám, že jste tam objednaný, zeptejte se na informacích, tam vám určitě řeknou co a jak, kam máte jít...

akr*
hodnocení

A to jste byl na operaci menisku?

w1dowmaker*

Já sem si vykloubil čéšku, jenže to bylo tak nešťastně, že sem si i k poškozenému menisku přetrhl přední křížový vaz... é operace se opravdu bát nemusíte, jinak pokuď budete mít na výběr, tak si jí podle mě nechte dělat jen v lokální anestezii, tedy umrtvení místa kde budou operovat. Po celkové jste takový rozhozený. Já teda aspoň byl...

Ještě rada: Pokuď vás po operaci třeba po dni začne bolet místo kde vás operovali, nebojte se sestřičce říci o injekci proti bolesti *palec*

akr*
hodnocení

Tak děkuji za trochu informací.

Pokud by jste si na něco ještě vzpoměl tak určitě napište! Rád si to přečtu.

Při operaci musím být vyslečen do naha?

w1dowmaker*

Ano při operaci budete vysvlečen do naha, ale nic hrozného to není, navíc to musí být kvůli dezinfekci kterou vám potřou velkou část nohy, jak říkám stud dejte stranou, já měl celkovou anestezii tak už v té chvíli kdy sem se svlíkal, sem moc okolí nevnímal, takže tak. oblečení vám samozřejmě po operaci vrátí. :) opravdu to neni nic hrozného

akr*
hodnocení

no, raději bych zůstal alespoň ve spodním prádle!

w1dowmaker*

*smich**smich* já myslim, že budete ještě rád, až vás bude potírat dezinfekcí sestřička jako mě *srdce*

akr*
hodnocení

A od té doby máte klid? Koleno Vás nezlobí?

w1dowmaker*

No trochu zlobí, ale je to kvůli tomu přetrženému přednímu kříženému vazu, což vy nemáte, takže se obávat opravdu nemusíte, jestli vám budou operavot jen meniskus

hodnocení

0x

Nemá to bejt LAPARASKOPICKY?.?.?

w1dowmaker*

laparoskopie je něco uplně jiného

1jara*

Po laparoskopickém odstranění menisku jsem jel hodinu po zákroku domů, vezla mne dcera. Francouzké hole tři týdny z toho týden bez nášlapu. Další dva týdny rehabilitace.

akr*
hodnocení

A byl jste uspán nebo jen v částečném omrtvení nohy?

1jara*

Měl jsem možnost si vybrat, vybral jsem si uspání s příplatkem 100kč.

doplněno 16.11.11 17:46:

Nemusíte se ničeho obávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]