Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám velký problém s odrážením se na levou stranu..Vůbec nevím kterou nohou se odrážet abych dopadl co nejlépe. Na treninku když někdo hází balon tak neskočím do leva,jenom do prava a když ano dopadnu buď velmi bolestivě,často i nebezpečně a nebo se ve vzduchu přetočím.Při zápase pokud letí balon na mou slabší stranu tak se vybičuji a skočím bez ohledu na následky ( Modřiny a naražené klouby).Ale skáču opravdu divně.. Vždy se buď přetočím a nebo špatně dopadnu.Pokud s tímto máte také zkušenosti prosím poraďte.
Jelikož jsem hrála fotbal naposledy v páté třídě, zkusím něco jiného, co mě napadlo: nějaký kurz sebeobrany, nebo si ulovit někoho, kdo se zabývá nějakým vhodným bojovým uměním. Padání se zpravidla učí jako jedna z prvních věcí a možná by ty fígle pomohly.
Možná by taky nebylo od věci nechat se natočit na video, jak skáčeš na tu či onu stranu, trochu si ty kroky zanalyzovat a pokud je jedna správně, druhou se nabiflovat zrcadlově, napřed nanečisto (klidně před zrcadlem), ať to trochu přejde do krve a zautomatizuje se. Pokud fotbal funguje jako jiné sporty, dobře naučený mechanický základ se pak lépe variuje (ehm, existuje takové slovo? :oD), než když člověk stále tápe.
Nejlepší by bylo zkombinovat obojí
brankář musí mít talent, pohyblivost a další předpoklady, pak už to jenom ladí a hlavně s trenérem
přesně tak, je to něco podobného jakoby fotbalista (např. pravák nedokáže kopnout,přihrát levou nohou), takový nemá na hřišti co dělat!
asi budeš muset skončit s pozici brankáře!
takže buď budeš podavač míčů anebo se rychle nauč padat do všech stran
Souhlasim s napadem najit kamarada, co se zabyva judem ci karate, aby te naucil padat. Jinak pri treninku si vynut, aby ti strileli doleva a cvic a cvic... jak se toho budes bat a stranit se, nenaucis se to nikdy. Byvala jsem brankar ve florbalu, vim, o cem mluvim Taky jsem pravak a doleva to slo horko tezko, musela jsem doma trenovat na zinence a bracha na me palil. Pomohlo to, ackoli ve florbale neskaces tak jako na fotbale
to bych zrovna moc neporovnával, branka na fotbal 7,30 x 2,40m a branka na florbal ,160 x 1,15m. chce to radu od trenéra brankářů, nejlépe bývalého či stále aktivního fotbal.brankáře a ne holky z florbalové branky.
Trenér chytal ligu za FC HK v dorostu.. myslím ze on ví o čem mluví.. říká že se to spraví ... ale.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.