Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je při jízdě na koni povinná helma?

Od: kacu* odpovědí: 11 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli je povinnost na koních jezdit v přilbě.. j8 sice vlastní mám, ale docela by mě to zajímalo, protože už jsem viděla plno lidí, co jezdí bez ní a ne jenom krokem ..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Je povinna na zavodech atd., ale pokud si dospela osoba vyjede ven bez helmy, neni sila, ktera by ji v tom mohla zabranit. Povinnost nosit helmu pri jizde na koni neni napsana v zadnem zakone, tak jako neni pro dospele osoby povinne ji mit na kole, lyzich , bruslich atd.

olaf71*
hodnocení

2x

nemyslím si, že je povinná

ani jsem si nevšiml, jestli jí moje přítelkyně má, když jede na koni, je to hrozně rychlý. ale asi nemá.

hodnocení

2x

Bezpečnostní přilba je povinná.

Jezdec na koni s přilbou je nejen zabezpečen, ale i pěkně vypadá. Stačí aby kůň klopýtl a neštěstí je hotovo. Pozdě bycha honit, když se stane úraz, pak hledáme viníka. Nedíejte se na druhé, co mají svého koně a jezdí bez helmy, riskují svůj život. V.

buss

Bitte, a který zákon by mi to přikázal a jaké jsou pak sankce?

martinaa*

Zakon nevim, ale pokud pujdete nekam do jizdarny vypujcit si kone ci na nejaky organizovany vylet, prilba je povinna, coz vychazi ze vsech narizeni jizdaren apod.

Pokud mate vlastniho kone doma a chcete si vyjet, je to pouze Vase rozhodnuti, stejne tak jako helma na kole.

buss

Odpověď zněla: Bezpečnostní přilba je povinná.
Nic víc, nic míň, tudíž vždy, To je jako Řidič je povinen...
To že firmy, pojišťovny mají jisté požadavky je mi jasné. Ale když řeknu že mám povinnost, tak musím vědět podle čeho.

jakubdeda*
hodnocení

1x

Já si myslím, že přilbu musíte mít. Přeci Vás chrání, když náhodou spadnete z koně, ale i při jízdě, třeba kde jsou nízko větve. A že někdo jezdí bez přilby, tak hazarduje. A myslím, že je tady i povinná. Padáte taky z větší výšky. A když žuchnete na šutr, tak Vám to může udělat pořádnou douru do hlavy.

doplněno 09.10.11 18:36:

Ještě něco. Tady bych se ani neptal jestli je přilba povinná.Patří do povinného vybavení a hotovo. A jestli ji někdo nosí nebo né, to je jen jeho věc a trenéra, nebo majitele. Oni jsou za Vás zodpovědní.

krkovicka*
Ani jsem dnes nekoukala na dostihy,ale tuším,že přilby mají.Spíš větší pravděpodobnost pádu jsou zlomeniny končetin než úraz hlavy.
des*

Na koni se jezdí přece s tu čepicí,co má i pásek pod bradu.Není to frajeřina ,ale bezpečnostní prvek,používaný i při závodech.

aife
hodnocení

0x

ahoj, je povinná - jezdím už asi sedm let a objíždím stáje, ještě v žádné se mi nestalo, že bych přilbu neměla mít, všude je povinná. Teda pokud máš vlastního koníka, je to jen na tobě ;) ale opravdu helmu doporučuji, i když se ti zrovna nechce ji mít... taky by se ti mohlo něco stát a potom bys třeba ani nemohla chodit... A dělaj to jenom jako frajeřinu, každej spránej koňák prostě ví, že je helma nezbytná ;)

aife *palec*

ludak*
hodnocení

0x

Kaubojové nebo Rudoši helmu nepotřebujou.Jenom mi v evropské unii musíme chránit naše křehké mozky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]