Ahoj. Dnes jsme si koupil z výprodeje AČR použitou vojenskou obuv. Dostal jsme k tomu i krám SIGAL. Tak se ptám na údržbu vojenských kanad. Jak kartáčovat atd. Díky. :D
Kartáčování je jen malá část údržby, ne velmi podstatná... Mokré po umytí od bláta nebo dokonce promočené sušit pomalu, a ne vysokou teplotou...rychlé a přehnané přesušení nedělá dobře ani kůži, ani nitím! Používali jsme před dosušením originální černý krém, také sádlo a jiné tuky, natřeli na povrch a nad plamenem vyšší teplotou rozpustili až vsáklo... Někdo ze známých zase nedá dopustit na silikonový olej ve spreji. Vodotěsné! A sem tam po použití zevnitř přestříknout proti plísni... Vložky do bot po použití vybrat a sušit zvlášť. A kartáč už jen dodá lesk ...
ladinpraha*
Hejkale, tady je vidět, jak ta vojna mladým chybí.
pokud se jedná o černé boty, tzv. kanady, tak ty jsme čistili černým krémem v plechovce. boty umýt od bahna, nechat usušit, nanést krém kartáčem, nechat zaschnout a jemným kartáčem kartáčovat do max. lesku.
Vojna skutečně řeší mnoho problémů hospodářství státu.Dělá z kluků chlapy a tam se naučí mnoho užitečných řemesel.
Ale zpět k botám.Nikdy jsem nepoužíval nic jiného na boty než indulonu.A to jsem chodil nejen v kanadách,ale i v "půllitrech".Dosáhnout u nich příjemnou měkkost bez indulony nejde.Indulonu mažu na vlhké boty a pak je nechám teprve vyschnout.
JABRAKA
olaf71*
do půllitru by se mi noha asi nevešla.
jinak si pamatuji, že jsme při nástupu na vojnu nafasovali plast.polštářky s olejem na boty. kdo to neznal (nikdo), tak si myslel, že je to šampon na vlasy,pamětníci pamatují, že se dělal do stejných obalů a chladnokrevně si ho plácl na vlasy. kondicionér hadr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.