Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
různě po internetu jsem četl, jak schodit nějaké to kilo navíc . Podle toho co jsem si přečetl, tak je základem jíst pravidelně(menší dávky) a "snist jen určitý počet kJ". To jsem zkoušel, ale narazil na jeden problém
. Nemůžu najít ty správná jídla. A tedy k samotnému dotazu. Mohl by mi zde někdo pororučit (popř. odkaz na nějakou stránku) stránku s jídlama. Příde mi, že cokoliv koupím má moc moc kJ, nebo moc drahé nebo když není problém tak se z toho vůbec nenajím. Jsem student a proto nemám čas doma vyvařovat a pokaždé si něco kupovat také ne ... Také jsem četl o správném poměru bílkovic, sacharidů atd. ale co to vlastně je? Mohli by jste jmenovat nějaký případ(jídlo), jako "praktický příklad".
Děkuji
Dobrý den,
Myslím, že tím největším základem pro hubnutí je jíst pravidelně a dostatečně se pohybovat.. nemusíte každý den běhat ( i když ranní běhání fakt dělá divy), jezdit na kole nebo makat v posilovně.. každý krok je dobrý, když je příležitost, jděte pěšky do školy, na oběd, do baru taky je lepší, když jíte po tom, co spalujete.. a ohledně toho jídla..z vlastní zkušenosti se mi osvědčilo jíst minimálně sladké, nejlíp vůbec
dopoledne ovoce, odpoledne zelenina (ale to neni žádné pravidlo) ve snídani bych se opravdu moc neomezovala, najezte se dosyta, ať pak nehladovíte
(musli s jogurtem, mlékem, klidně obložený celozrnný chleba) svačina nějaké to ovoce a klidně zase chleba s něčím
Dopoledne můžete jíst s menšími obavamy než večer, co sníte ráno, odpoledne spálíte
Oběd - vyhněte se fastfoodům, mekáči,.. rýže, těstoviny, maso a nezapomeňte na zeleninovou oblohu. K další svačině zase něco malého, klidně i to, co bylo ráno a večer nejlépe nějaké maso
Tohle není vzorový jídelníček, když vlastně můžete jíst všechno, ale popravdě, málokdo z nás má tolik peněz, aby si každý den kupoval bioopotraviny, které jsou dost drahé, navíc, kdybyste se později vrátil k původní stravě, mohlo by dojít k jojo efektu.. prostě jezte v malých porcích, nemějte hlad, nepřejídejte se, hýbejte se a všechno bude OK
Asi vám správná jídla nenapíšu, ale líbí se mi velice pár rad, které nic nestojí, ale pomohou. Dávat si jídlo na malý nebo alespoň menší talíř. Porce pak vypadá větší
Po každém jídle si vyčistit zuby. Když má člověk vyčištěné zuby, nechce už nic jíst, aby si je zase nezapráskal
Dobrůtky mezi jídly jíst jen tehdy, když je s člověkem kamarád nebo kamarádka a nabídnout mu půlku nebo alespoň kousek
Bezva rady, že?
Pár rad jste už dostal. Ještě bych připomenula, že když budete vynechávat jídlo (viz vaše věta o tom, že nemáte doma čas vyvařovat, případně si něco kupovat), že to je špatně. Musíte jíst pravidelně, vynechat sladkosti, nejíst u rychlého občerstvení apod. A jak jste na tom s alkoholem? Pivo apod.? Totiž pivo je hodně kalorické, obsahuje slad - z něho se tloustne. A s tím hubnutím to nepřehánějte. Jako student musíte mít nějaký energetický příjem, abyste zvládl učení a neruply vám nervy z nedostatku stravy.
Nechtel by jsem Vam do toho mluvit, toto urcite vyzkousejte, jen by jste mel mit na pameti, ze kazdy metabolizmus funguje jinak, takze to nemusi az tak zazracne zabrat. Hlavni je se zaci poradne hybat. Budete se citit lepe a urcite i neco shodite, jen pozor na to, aby jste sportoval pri dobre tepove frekvenci. Nejlehci a nejlepvnejsi zpuso je ten, z eby jste pri to, co delte mel byt schopen jeste mluvit. Take delka tohoto pohybu by mela presahnout alespo 45 min.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.