Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabrat svalovou hmotu vs činka

Od: palacky* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den...

Jelikožmoje svalováhmotaje téměř nulová...XD...Takji chci nějak nabrat...doma mám činku 5-15 kilovou...Dají se s ní dělat nějaké cviky abych tu hmotu nějak nabral...?...Poraďte...

Je samožřejmé že ktomu potřebuji správnou výživu tomě je jasné...mě jde jen o co nejlepší a nejúčinější cviky...

Díky za rady...:))

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

0x

Cau, tady ti pomuze dodrzovat ve cviceni urcitou pravidelnost. Musi te to myslim i trochu bavit, jinak to dodrzovat nebudes. Aby jsi nabral do svalu, musis jist pokrmy ktere obsahuji nejake bilkoviny - maso, ryze (nepomuze sladit nebo jist tucne) a musis tyto pokrmy jist taky pokud mozno pravidelne.

Kdyz budes poctivej, rekneme cvicit 4x tydne hodinu, tak videt neco bude po 3-6 mesicech.

bender*

zajimalo by me co ma spolecneho slazeni s bilkovinama...? a ryze je zdroj predevsim sacharidu a ne proteinu. Nejdriv si o tom neco precti nez tu zacnes hazet rozumy o necem cemu vubec nerozumis... ;)

honzek*

ryze neobsahuje proteiny jo? Prave obsahuje a dostatecne. Neni tezka a da se ji snizt vic. Co kluci v posilce basti, tak kure s ryzi.

bender*
hodnocení

0x

kdyz se to napise, tak to zni velmi jednoduse. Na nabrani "staci" dodrzovat pouhe 3 body: Kvalitni a pravidelna strava cviceni a spanek.

Pokud nemas zadnou svalovou hmotu, tak v tvem pripade bude nejvetsi problem strava. Pokud chces poradit opravdu na urovni, tak napis kolik a co snis za den, kolik vazis a meris, jak spis apod.

palacky*
hodnocení

tyhle tři bodý znám...:)...

Mám nejspíš megaryhlý metabolismus...XD...přežírám se...hlavně tučným jídlem a pečivem...měrím cca 184cm a vážím (večer) 63kg což mě štve protože tohle je moje váha po 2 roky...ničí se mi pásek protože homám porád na tom stejným místě...XDDd...

to byla odbočka...XDD...

nejdůležitější jídlo dne (snídaně) jakse říká...tu vynechávám protože to do sebe nenacpu ani rohlík je mi z toho blbě...ale tak 2 hodiny po svačím...pak si dám oběd...z jídelny protže jsem na intru a maminka mi jídlo poštou nepošle...:(...pak sidávám nějakou tu sváču...apak zase večeře z jídelny...vždy toho sním hodně...protože mi jídlo chutná a rád jím...no jelikož posilovna je pro mně drahá...a posilovna na intru je v+ěčně zabranátak setam dostanu tak jednou na měsíc...proto bych potřeboval znát nejúčinější sviky sčinkou do jedné ruky...no a pak bych si dal ten nejdůležitější odpočinek při kterém by se mi měli obnovovat svaly a tím i růst...

Pro mně jsou klýčové ty cviky...:))...

stačí to takhle...?...jestli byste ještě něco potřebovali vědět...odepíši...:))

vzhledem k tomu, že máme skoro stejnou výšku a vážím o 22kg víc a přitom snad sádlo na mě není... vykašli se na činky, tím si teď ublížíš protože si zničíš klouby a páteř. Nejdříve se zaměř na cvičení s tvou hmotností.

Ideální kliky, všichni kdo posilují a jsou třeba na dovolené, mrskají kliky... sedy lehy a popř vytahování na improvizované hrazdě. To ti pro první 2 měsíce stačí. Svaly asi moc nenarostou, ale zpevní a udělají základ pro to co přijde.

Zkus ráno snídat tvaroh, popř ho večeřet. Zkus se ho nepřejíst, aby se ti nezprotivil :) Důležité je vydržet alespoň půl roku. po cvičení by se ti měl dostavit blažený pocit pokud nepočítám i únavu. To ti dá sílu pokračovat příště ;)

horis*
hodnocení

0x

Ještě bych dodal, čínky je samozřejmě zlo rpo tvoje dispozice, ale zaměř se na posilování celého těla. Konkrétněji u těch kliků, vždy s klikama posilování rotátorové manžety = svaly zad a to cvikem v rovném sedu, ruce vzpažit pokrčmo (dlaně vzhůru - vypadá to trošku jak číšník s plnýma rukama) a v tomto kmitáš vertikálně s napětím rukou do zad.

U posilování břišních svalů cviky na šikmé břišní svaly bez opory nohou o žebřiny, psotel či židli a mysli na to, že bedra musí být stále položena. Jednoduchá je ležet, opřít si hlavu levou rukou a pravou vedený pohyb šikmo k levému boku a natahovat se za rukou - nohy pokrčené plosky na zemi...pro vyšší level zvednout a nejvyšší zvednout napnuté (pokud se to ale zvednou bedra nad podložku, tak máš slabé pánevní dno a dělej to s nohama na zemi. Dodržuj pravidelné dýchání - když už to nejde, tak s výdechem do zatížení.

Rotátory páteře vedenými pohyby - stoj rozkročný, předklon a pravou rukou chytneš něco lehčího u levé nohy a vedeš šikmo pohybdo předpažení až upažení-pravá by měla být šikmo vpravo od hlavy - dále pohyb pokračuje mírně za tělo, otáčíš se tělem a levou nohu otočíš na špičce.

Dolní končetiny - jedny z používaných cviků výpady dopředu, stranou, úkroky bez zátěže na těle.

Poslední dobou se rozvíjí nový směr posilování na míčích nebo s expandéry. Z vlastní zkušenosti gymnastický míč(velikosti tak 59cm na tebejako dělaný za max 150kč) a s ním s edělá spousty výborných cviků an celé tělo. Jeho řpedností je to, co klasické cviky taky dokáží, ale musíš s ena ně soustředit. Je to zejména posílení vazů v oblasti kloubů - důležitý prvek snad víc než samotné posílení posturálně mladšího svalstva - všechny velké viditelné svaly.

Douám že jsem tu nevykázal žádné velké bludy, kdyžtakse předem omlouvám, ale vše by mělo vycházet dle zdravotní tělesné výchovy a předmětů výzkumu poslední doby pro cvičení a posilování. S Výživou už ti poradili výše .

palacky*
hodnocení

Děkuji všem za rady...;)...moc si toho vážím...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]