Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...
Jelikožmoje svalováhmotaje téměř nulová...XD...Takji chci nějak nabrat...doma mám činku 5-15 kilovou...Dají se s ní dělat nějaké cviky abych tu hmotu nějak nabral...?...Poraďte...
Je samožřejmé že ktomu potřebuji správnou výživu tomě je jasné...mě jde jen o co nejlepší a nejúčinější cviky...
Díky za rady...)
Cau, tady ti pomuze dodrzovat ve cviceni urcitou pravidelnost. Musi te to myslim i trochu bavit, jinak to dodrzovat nebudes. Aby jsi nabral do svalu, musis jist pokrmy ktere obsahuji nejake bilkoviny - maso, ryze (nepomuze sladit nebo jist tucne) a musis tyto pokrmy jist taky pokud mozno pravidelne.
Kdyz budes poctivej, rekneme cvicit 4x tydne hodinu, tak videt neco bude po 3-6 mesicech.
zajimalo by me co ma spolecneho slazeni s bilkovinama...? a ryze je zdroj predevsim sacharidu a ne proteinu. Nejdriv si o tom neco precti nez tu zacnes hazet rozumy o necem cemu vubec nerozumis...
kdyz se to napise, tak to zni velmi jednoduse. Na nabrani "staci" dodrzovat pouhe 3 body: Kvalitni a pravidelna strava cviceni a spanek.
Pokud nemas zadnou svalovou hmotu, tak v tvem pripade bude nejvetsi problem strava. Pokud chces poradit opravdu na urovni, tak napis kolik a co snis za den, kolik vazis a meris, jak spis apod.
tyhle tři bodý znám......
Mám nejspíš megaryhlý metabolismus...XD...přežírám se...hlavně tučným jídlem a pečivem...měrím cca 184cm a vážím (večer) 63kg což mě štve protože tohle je moje váha po 2 roky...ničí se mi pásek protože homám porád na tom stejným místě...XDDd...
to byla odbočka...XDD...
nejdůležitější jídlo dne (snídaně) jakse říká...tu vynechávám protože to do sebe nenacpu ani rohlík je mi z toho blbě...ale tak 2 hodiny po svačím...pak si dám oběd...z jídelny protže jsem na intru a maminka mi jídlo poštou nepošle......pak sidávám nějakou tu sváču...apak zase večeře z jídelny...vždy toho sním hodně...protože mi jídlo chutná a rád jím...no jelikož posilovna je pro mně drahá...a posilovna na intru je v+ěčně zabranátak setam dostanu tak jednou na měsíc...proto bych potřeboval znát nejúčinější sviky sčinkou do jedné ruky...no a pak bych si dal ten nejdůležitější odpočinek při kterém by se mi měli obnovovat svaly a tím i růst...
Pro mně jsou klýčové ty cviky...)...
stačí to takhle...?...jestli byste ještě něco potřebovali vědět...odepíši...)
vzhledem k tomu, že máme skoro stejnou výšku a vážím o 22kg víc a přitom snad sádlo na mě není... vykašli se na činky, tím si teď ublížíš protože si zničíš klouby a páteř. Nejdříve se zaměř na cvičení s tvou hmotností.
Ideální kliky, všichni kdo posilují a jsou třeba na dovolené, mrskají kliky... sedy lehy a popř vytahování na improvizované hrazdě. To ti pro první 2 měsíce stačí. Svaly asi moc nenarostou, ale zpevní a udělají základ pro to co přijde.
Zkus ráno snídat tvaroh, popř ho večeřet. Zkus se ho nepřejíst, aby se ti nezprotivil Důležité je vydržet alespoň půl roku. po cvičení by se ti měl dostavit blažený pocit pokud nepočítám i únavu. To ti dá sílu pokračovat příště
Ještě bych dodal, čínky je samozřejmě zlo rpo tvoje dispozice, ale zaměř se na posilování celého těla. Konkrétněji u těch kliků, vždy s klikama posilování rotátorové manžety = svaly zad a to cvikem v rovném sedu, ruce vzpažit pokrčmo (dlaně vzhůru - vypadá to trošku jak číšník s plnýma rukama) a v tomto kmitáš vertikálně s napětím rukou do zad.
U posilování břišních svalů cviky na šikmé břišní svaly bez opory nohou o žebřiny, psotel či židli a mysli na to, že bedra musí být stále položena. Jednoduchá je ležet, opřít si hlavu levou rukou a pravou vedený pohyb šikmo k levému boku a natahovat se za rukou - nohy pokrčené plosky na zemi...pro vyšší level zvednout a nejvyšší zvednout napnuté (pokud se to ale zvednou bedra nad podložku, tak máš slabé pánevní dno a dělej to s nohama na zemi. Dodržuj pravidelné dýchání - když už to nejde, tak s výdechem do zatížení.
Rotátory páteře vedenými pohyby - stoj rozkročný, předklon a pravou rukou chytneš něco lehčího u levé nohy a vedeš šikmo pohybdo předpažení až upažení-pravá by měla být šikmo vpravo od hlavy - dále pohyb pokračuje mírně za tělo, otáčíš se tělem a levou nohu otočíš na špičce.
Dolní končetiny - jedny z používaných cviků výpady dopředu, stranou, úkroky bez zátěže na těle.
Poslední dobou se rozvíjí nový směr posilování na míčích nebo s expandéry. Z vlastní zkušenosti gymnastický míč(velikosti tak 59cm na tebejako dělaný za max 150kč) a s ním s edělá spousty výborných cviků an celé tělo. Jeho řpedností je to, co klasické cviky taky dokáží, ale musíš s ena ně soustředit. Je to zejména posílení vazů v oblasti kloubů - důležitý prvek snad víc než samotné posílení posturálně mladšího svalstva - všechny velké viditelné svaly.
Douám že jsem tu nevykázal žádné velké bludy, kdyžtakse předem omlouvám, ale vše by mělo vycházet dle zdravotní tělesné výchovy a předmětů výzkumu poslední doby pro cvičení a posilování. S Výživou už ti poradili výše .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.