Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat rovnováhu?

Od: gamesites* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

jsem profesionální třináctiletý závodník na silničče a neumím jezdit tzv. bez drže. Vydržím to akorát max. 5 sekund. Všichni v mém okolí to umí. Jde to nějak naučit? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To se naučíš časem mě je 15 a mám taky silničku nevím jakou máš ty ale já mám s beranovýma řídítkama.Zezačátku jsem to taky moc neuměl a taky jsem se udržel jen maximálně na 5 sekund potom se to začalo zlepšovat uměl jsem jezdit bez držení ale neuměl jsem při tom šlapat a dnes už jezdím bez držení i šlapu a není to pro mě žádný problém.Nevím jak často jezdíš ale já jezdím skoro každý den.Ještě doporučení že když chceš jet bez držení tak je lepší jet alespoň 15km/h jde to i při nižších rychlostech ale je to náročnější.

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Ahoj, předně bych si vyzkoušel jestli ti kolo nezatáčí samo, tzn jestli ti jede rovně. Až pojedeš tak pusť řidítka ale ruce neměj od řidítek daleko, aby kdyby jsi cítil že pojede kolo do strany, aby jsi se rychle chytnul a stihl zastavit, zatočit zpátky atd. pak už nezbívá nic jiného než zkoušet, zkoušet, zkoušet.

kolistabezriditek
hodnocení

0x

Cvičit a cvičit, časem se to naučíš.

Problém může být i v kole, 1. ohlá vidlice = kolo je nestabilní; 2. důlky v hlavovým složení - řídítka nejdou lehce ale "cukají" a kolo má snahu pořád zatáčet.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Já nejsem profesionální závodník,ale pořád jsem obdivoval kámoše jak dokážou jezdit bez držení.Tak jsem to začal zkoušet.Kluci mi radili jak to dělat. Ze začátku mít ruce připravené ,abych se včas mohl chytnout říditek a pořád jsem to zkoušel.Až se mi to jednou povedlo a jel jsem dost dlouho bez držení,ale chtěl jsem zařvat na kluci,at se podívají jak mi to jde a já to napral mezi popelnice.Odnesla to zlomená ruka.Od té doby to nezkouším.Kluci to umí,ale zase oni neumí tak rychle běhat jako já.Držím ti pěsti a bud trpělivý.Naučíš se to.

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, větčinou to je sedlem. Sedlo musí držet trochu stehnama, pokud máš dotek jen zadkem a sedací část sedla do kulata, tak se zadek na sedle vlní a neudržíš sedět v rovnováze. Potom ta geometrie ale i to se zvládne, pokud kolo táhne do leva nakloníš se do prava. Taky jsem to neumněl, po vyměnění sedla to šlo ale musel jsem šlapat, když jsem přestal tak jsem se nakláněl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]