Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit velikost horského kola

Od: era60n* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtel bych si koupit blatníky na celoadpružený horské kolo, ale nevím jeho velikost... nemuzete mi poradit jak to mám zjistit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

1x

Velikostí rámu se rozumí délka sedlové trubky, od středu u pedálů po horní konec rámu (trubka od sedla se už nepočítá). 2.54cm = 1 palec.

Velikost kola je průměr ráfků, obvykle je vyražen na pneumatice, například 26x1.75 (velikost x šířka).

U předního blatníku se pozorně podívejte, jakým způsobem se přidělává, aby vám tam pasoval - zakončení odpružené vidlice může být jiné než u obyčejných vidlic, zejména vnitřní průměr trubky.

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, mohu doporučit tyto hliníkové. Píše se tu plastový, ale je to hliník eloxovaný se čtyřmi dráty.

Plastový blatník 26"/55mm Olympik LUX se zástěrkou

Plastový blatník /...

ar*

Tak ty by na "fullu"musely vypadat úchvatně.

Já bych raději vozil něco podobného. kupkolo.cz/...

Jak zjistit velikost horského kola
k2

Takovydle blatniky na celoodpruzeny kolo? Jak to tam tazatel namontuje?

era60n*
hodnocení

tak na zadni kolo potrbuju vedet akorat ten prumner rafku? ok ok tak diky

doplněno 16.08.11 19:53:

a nebo jak se divam na ten blatnik na sedlo neboco, v tomhle sem laik, ani neni potreba velikost že?

doplněno 16.08.11 19:55:

nasel sem treba tenhle: kupkolo.cz/...

neni sice moc kvalitni, ale postaci

doplněno 16.08.11 19:59:

tak tet sem zjistil ze mam velikost 26

ar*

26"je klasika "horal". Ty blatníky jsou celkem univerzální a pasujou na 26"28"a i na 29"kola. Jen je potřeba zjistit průměr sedlovky (to je ta trubka na které je sedlo) aby na ní blatník pasoval i když i tam jsou dost univezální.

I vámi vybraný blatník bude v pohodě fungovat, jen je nevýhoda že se nedá naštelovat úhel naklopení blatníku. V letošním "létě"se blatíky určitě hodí. Já je sice nevozím, ale protože jsem přijel letos už hodněkrát jak dobytek začínám o nich taky docela uvažovat.:)

doplněno 16.08.11 21:16:

Možná i toto by vás mohlo zajímat aukro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zjistit velikost kola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]