Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní boty do hor

Od: kosak* odpovědí: 17 změna:

Chystáme se s přáteli na týden na hory a sháním se po botách co vydrží trochu toho procházení se :).

Chodíme tak kolem 80ti km denně, což znamená že musej vydržet nejmíň 500km aniž by se rozpadly.

Stejně tak musí být za slušnou cenu a hlavně pohodlnější než ty křusky z prioru co nosím teď, ze kterých se mi po jednom dni udělaj puchýře velikosti chodidla a na polovině prstů odpadnou nehty.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

80km denně...na horách?

No tak zanechme legrace...

To neujde ani příslušník jednotky SEALS...

Možná máme jiné představy o pojmu hory..., nebo o délce kilometru...

Ale to je Vaše věc.

Jděte do prodejny kde prodávají turistické...a horolezecké potřeby, většinou tam prodávají kluci co sami lezou...a provozují VH turistiku.

Dobré boty budou začínat někde na ceně 4-5tis Kč...a končit (i když to je pojem relativní) někde na 12-15tis Kč.

Ovšem pokud koupíte boty kožené..., pak Vám vydrží i 20 let...a jen jednou za 2-4 roky necháte vyměnit vibramovou podrážku.

kosak*
hodnocení

Tak samozřejmě že nebudeme schválně přelejzat kopce :) Na to nemáme jak záda tak kolena

hodnocení

2x

Tak záleží, co si představuješ pod pojmem ZA SLUŠNOU CENU...

Na takovéhle tůry mám již spoustu let osvědčené Maindl Island Pro a rozhodně bych je za jiné neměnil.

Poměr cena / užitnost / kvalita, pro mě velmi dobrý.

Pokud pujdeš poprvý a naposled, tak se zřejmě nevyplatí. Pokud opakovaně, pak ano.

doplněno 12.08.11 17:36:

Pardon, Meindl samozřejmě, ne Maindl...

doplněno 12.08.11 17:44:

ps. 80km denně po horach...to by si se tim mohl zivit profesionalne...

kosak*
hodnocení

Poprvý a naposled rozhodně nepůjdu :). Za rozumnou cenu, tím myslím že jsem zvyklý že se mi při obvyklém tempu v létě boty do dvou měsíců rozpadnou na noze (možná jsem měl zatím jednom smůlu nebo mám prostě nějaký divný nohy), čili kupovat obuv třeba za 4 talíře by se mi nevyplatilo.

solenza*

Budeš mít přístup k internetu i na cestách? Aby tady nebylo smutno. ;)

kosak*
hodnocení

Zamozřejmě že, kolega bere noťase :) Akorát se tu zřejmě objevím tak ráno nebo večer :) , ale dotoho daleko, zatím ještě nemáme určenej startovní termín.

solenza*

Tak ať vám vyjde počasí.

kosak*
hodnocení

Počasí je jedinej větší problem, máme sice meteorologickej software, ale ten umí přesně jen na 3 dni dopředu. Zvažujeme že pozveme na výlet i míru grebeníčka, abychom měli jistotu.

To jste tedy rozhodně měl smůlu...

Můj tatínek používá kožené boty cca 40 let...jen podrážku měnil již snad 10x...to ano.

Já mám kožené boty cca 14 let...(tenkrát tuším něco kolem 3700Kč) a podrážku jsem měnil zatím 1x..

kosak*
hodnocení

Pěší chůzí se dá živit? :) Tak jestli to nebyl žert, tak to by mě vážně zajímalo jak.

hodnocení

1x

V horách a při delších túrách těžko dosáhnete vyšší průměrné rychlosti než 4,5 km/h. To znamená, že denně budete šlapat asi 18 hodin. Pro ten případ bych doporučoval nějaké botky samochodky :).

kosak*
hodnocení

Zase neblbni, 18 hodin chůze denně , to by nás fyzicky zruinovalo *smich*.

4,5 km/h chodí po schodech naše sousedka o holi. Sněžku nahoru+dolu jsem šel před lety 7,2 .

Loni jsme chodili pět a šedesát za den a bylo to málo. Přitvrdíme! *frajer*

georges*
hodnocení

0x

Tuhle jsem narazil na vcelku vkusný model, myslím že je z Billy. Ale osobní zkušenost s ním - alespoň prozatím - nemám.

Kvalitní boty do hor

jakubdeda*
hodnocení

0x

S bráchou a tatkou kupujeme v HUDYsportu.Vydrží hodně máme je již 3roky a bez závady.Také nevím jakou cenu myslíte,ale stojí tak od 4000 víc.Ted zrovna mají v srpnu 30% slevy.Dají se tam vybrat všechny možné a na jakoukoliv turistiku,podle terénu a zátěže.

olaf71*
hodnocení

0x

80 km. denně a po horách? při průměrné rychlosti chůze cca. 5km/hod. by jsi musel šlapat 16 hodin. a to bude rovina. měl by jsi změnit nick na. místo kosak třeba baronprasil

kosak*
hodnocení

Počítáme minimálně 5,5 + dvě pauzy na jídlo. 16 hodin se ti zdá jako problém?*dril* Den má o něco víc.

16 hodin chuze to jte teda borci a v horach BLBOST!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]