Nejste přihlášen/a.
Chystáme se s přáteli na týden na hory a sháním se po botách co vydrží trochu toho procházení se .
Chodíme tak kolem 80ti km denně, což znamená že musej vydržet nejmíň 500km aniž by se rozpadly.
Stejně tak musí být za slušnou cenu a hlavně pohodlnější než ty křusky z prioru co nosím teď, ze kterých se mi po jednom dni udělaj puchýře velikosti chodidla a na polovině prstů odpadnou nehty.
80km denně...na horách?
No tak zanechme legrace...
To neujde ani příslušník jednotky SEALS...
Možná máme jiné představy o pojmu hory..., nebo o délce kilometru...
Ale to je Vaše věc.
Jděte do prodejny kde prodávají turistické...a horolezecké potřeby, většinou tam prodávají kluci co sami lezou...a provozují VH turistiku.
Dobré boty budou začínat někde na ceně 4-5tis Kč...a končit (i když to je pojem relativní) někde na 12-15tis Kč.
Ovšem pokud koupíte boty kožené..., pak Vám vydrží i 20 let...a jen jednou za 2-4 roky necháte vyměnit vibramovou podrážku.
Tak záleží, co si představuješ pod pojmem ZA SLUŠNOU CENU...
Na takovéhle tůry mám již spoustu let osvědčené Maindl Island Pro a rozhodně bych je za jiné neměnil.
Poměr cena / užitnost / kvalita, pro mě velmi dobrý.
Pokud pujdeš poprvý a naposled, tak se zřejmě nevyplatí. Pokud opakovaně, pak ano.
doplněno 12.08.11 17:36:Pardon, Meindl samozřejmě, ne Maindl...
doplněno 12.08.11 17:44:ps. 80km denně po horach...to by si se tim mohl zivit profesionalne...
Poprvý a naposled rozhodně nepůjdu . Za rozumnou cenu, tím myslím že jsem zvyklý že se mi při obvyklém tempu v létě boty do dvou měsíců rozpadnou na noze (možná jsem měl zatím jednom smůlu nebo mám prostě nějaký divný nohy), čili kupovat obuv třeba za 4 talíře by se mi nevyplatilo.
Zamozřejmě že, kolega bere noťase Akorát se tu zřejmě objevím tak ráno nebo večer
, ale dotoho daleko, zatím ještě nemáme určenej startovní termín.
Počasí je jedinej větší problem, máme sice meteorologickej software, ale ten umí přesně jen na 3 dni dopředu. Zvažujeme že pozveme na výlet i míru grebeníčka, abychom měli jistotu.
V horách a při delších túrách těžko dosáhnete vyšší průměrné rychlosti než 4,5 km/h. To znamená, že denně budete šlapat asi 18 hodin. Pro ten případ bych doporučoval nějaké botky samochodky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.