Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba antukového tenisového kurtu - odhad

Od: radek007 odpovědí: 2 změna:

Chtěl bych se informovat, na kolik přijde stavba standartního antukového kurtu. Včetně vyrovnání, jelikož terén by samozřejmě nebyl úplně rovný, atd. aby to prostě nějak vypadalo, jako kurty na kterých se hraje ve sport centrech. Do ceny nepočítat práci. A nezapočítávat oplocení. Jen tak mě to napadlo. Kdysi dávno jsem četl nějaký článek, ale tehdy mě to nezajímalo. Ale je to snad reálné to v domácích podmínkách postavit? A nemáte někdo tip na jakýkoliv článek, postup, návod? Rádi bychom nejdříve vše zvážili a propočítali. Nejsnažší mi přišlo zeptat se na internetu. A ta cena prosím jen orientačně, vím, že to závisí na terénu apod. Možná je to blbý či neúplný dotaz, ale berte to prosím jen jako nástřel. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Tady - nohejbal.org/... - máš ´nástřel´, jak na to... :-D

Cena? - ta právě závisí hlavně na "terénu"- ceny zemních prací jsou naprosto dominantní (cena materiálu - těch ´pár´ desítek či stovek tun štěrku a několika tun antuky, není tak významnou položkou ;) ), takže ti nikdo asi ani orientačně ´nenastřelí´ pro konkrétní (neznámé) podmínky odpovídající cenu...

neregistr
hodnocení

0x

Jak chcete vykalkulovat cenu bez práce?

Vlastní otec nevlastního bratra stavíval tenisové kurty v Německu a průměrná cena se tehdy pohybovala mezi 100 a 150 tisíci marek :) To ovšem zahrnovalo i oplocení, osvětlení a možná i hlediště.

Pokud chcete opravdu postavit jen kurt, nejnižší ceny se pohybují mezi 200 a 300 tisíci Kč -- v závislosti na umístění, složitosti vyrovnávání povrchu a všech těch detailech, jichž už jste si vědom.

Antuka nejspíš vyjde podobně draho jako beton nebo asfalt, ale bude takřka jistě dražší na údržbu.

Nejdražší povrch je ovšem ten živý.

Návody bych hledal spíš v němčině a angličtině, a návody na stavbu antukového kurtu možná spíš ve španělštině :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]