Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem si krokoměr s funkcí měření obsahu tuku v těle. Po změření se oběví číslo v %. Jak to mám chápat?
*Příklad!: Oběví se 20% Mám to tedy pochopit tak že 20% je tuk a 80% svaly? Nebo je to 20% z celkové váhy těla?
Děkuji za radu
*Opravdu je to jen příklad!
Jasný.. to je procento z objemu(?) těla ... nebo snad je to hmotnostní podíl? Nevím, ale každopádně vaše tělo není tvořeno jen tukem a svaly... jsou váhy co měří obsah tuku a vody a jsou váhy co umí obsah tuku, vody a svalstva ... ty údaje jsou stejně jen informační. Váš krokoměr změří jen podíl tuku v těle, neříká že zbytek je svalstvo, to by byla blbost, zkrátka jen podíl tuku v těle...nic víc, nic míň
"Voda tvoří téměř 80% hmotnosti novorozence, Dospělý člověk má váhový podíl nižší, asi 50 až 55%."
Takže 20% tuk, 50% voda a 30% svaly? Může to tak být?
teoreticky ...snad. Přesný poměr nikdo neví a celé to měření je založeno na elektrickém odporu těla. Navíc co se týká těch digitálních fitness vah, které změří vodu, tuk, svalstvo .. tam musíte zadat věk, pohlaví, výšku... takže de-facto ta váha bere jen nějaký přednastavený algoritmus, který vám pak přeloží do řeči jakýchsi čísel to co naměřila a jak na tom možná jste... jako když v tv věští někdo z misky vody :DDDDD
Žádný přístroj vám nezpočítá motnost kostí v těle...není pro to asi algoritmus. Takže stejně kosti jsou jen de-facto tuk, voda a vápník. Lze zvážit hmotost kostí tak, že se necháte usmrtit, vaše tělo vykostí a jejich váhu zváží... ale to by vám to info pak už nebylo nic platné :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.