Nejste přihlášen/a.
Pojedem na dovolenou na jižní Moravu.Tam pojedeme autem.Chtěli bychom si tam vzít i kola,ale na kolech si na takovou cestu ještě netroufáme.Do auta se nevlezou.
Může mi někdo polopaticky popsat,jak to udělat,abychom si mohli kola poslat vlakem a pak si je tam vyzvednout?Jde to vůbec?
je několik možností...jednou z nich je cestovat i s koly vlakem, podat i vyzvednout před odjezdem a po příjezdu na místo, najdete na cd.cz/...
další Vám vhodnější možnost je poslat kola dopředu jako zboží a potom si je na místě určení vyzvednout... najdete na cd.cz/... a nebo na podobných stránkách ČD
polopatisticky je těžko něco psát, určitě Vám podrobné a konkrétní informace podají na nádraží...
doplněno 26.07.11 14:43:
zkuste telefonicky na jejich info oddělení
Zákaznická podpora
Tel.: +420 840 112 113
Email: info@cd.cz
Kontaktní formulář
nebo otevřít ten dvouřádkový odkaz dole a poslat jim e-mailem dotaz, jak přepravují kola...
Několik možností nevidím.
cestovat s koly vlakem (to oni nechtějí) - to je komplikované tím, že nejde ve všech vlacích, někde je povinná rezervace, stává se, že je kapacita vyčerpána a prostě kolo do vlaklu nevezmou.
ČD Kurýr - nelze - neboť kola přesáhnou maximální rozměry
Přepravní služby (DHL, PPL apod.) by vyžadovaly kolo v přepravním obalu.
Jaké další možnosti znáte?
doplněno 26.07.11 14:23:Odkaz je na dva řádky:
Už to vypadalo nadějně s tím ČD kurýrem,ale jak píše atreus,tak asi taky ne.Pro nás je důležitá ta druhá varianta-kola bez nás vlakem.
No asi nezbyde,než zajít přímo na nádraží a poptat se,jak to dělají.Zcela jistě nejsme první,kdo něco takového řeší.
Teď jsem našel tohle:
No rozdělávat a posílat to DPD se mi tedy nechce.Zkusím tedy ještě zajít na to nádraží a poptat se.
Syn jel loni s rodinou autem na dovču k Máchovu jezeru a mě zaúkoloval, ať za nimi do Starých Splavů pošlu vlakem jejich kola. Nebyl to problém, na nádraží je ode mě převzali, ohodnotili, v jakém jsou stavu a zapsali to /abych pak po nich náhodou nechtěla něco za to, že kola byla při dopravě poškozená/. Sepsali si veškerou výbavu - pumpička, dětské sedátko, brašnička... Vyplnili papíry, jeden mi dali, druhý na kola. A jelo se, ještě jsem si počkala na vlak na Prahu, nakládali je a zacházeli s nimi slušně. Bylo to ráno, odpoledne syn volal, že už kola mají. Ale levné to nebylo - za 2 kola 170 Kč. A zpátky je syn posílal stejně. Nepoškodili je a se službou jsme byli spokojeni. Na každém větším nádraží Vám personál jistě řekne víc.
Pěknou dovolenou na kole. Jaga.
Platila jsem já přímo při odesílání. Jinak mi řekli, v kolik hodin /zhruba/ kola budou na místě, kterým vlakem a já to synovi zavolala, aby si počkal na nádraží ve Splavech. A klaplo to. Když pojedete na dovču ráno, dejte kola na nádraží třeba už večer a domluvte se, ať je pošlou až druhý den, tak, abyste mezitím měl čas autem dojet do cílové stanice a tam si je vyzvednout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.