Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lanové parky- způsob jištění

Od: petr® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer.

Nedávno jsem si našel nového koníčka a to lanové parky. Navštívil jsem jich už sedm. V těch prvních šesti byl jistící postroj tzv. celotělový. V tom sedmém, kde jsem byl v pátek, byl postroj jen kolem pasu( něco jako trenýrky, nevím jak se to přesně nazývá). Můj problém je v tom, že tento postroj se mi zdá nevyhovující, protože mám pocit, že když spadnu, tak to semnou trhne a já si můžu pěkně oddělat záda, zatímco když mám postroj celotělový, váha se pěkně rozprostře po celém těle(pád při tomto postroji jsem již zažil). Řekl jsem si, že do lanového parku, kde nepoužívají postroj s celotělovým jištěním nepůjdu. Třeba se jen zbytečně obávám. Co si o tom myslíte Vy?

Předem děkuji za vaše názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Nemusíte se obávat. Tento typ postroje (nebo obdobný) je běžně používán i profesionálními složkami České republiky.

Pokud Vám postroj nevyhovuje, požádejte správce o postroj "celotělový".

Nebo si noste postroj svůj, kterému důvěřujete.

S pozdravem

Hans S.

hodnocení

0x

Tomu trenkovému úvazu se říká sedák. *hej*

jabraka*
hodnocení

0x

Byl jsi v Mariánských Lázních?Velice se mi tam líbí,jak je proveden úvaz lan mezi stromy,absolutně šetřící buky,velikány.

JABRAKA

lezec
hodnocení

0x

Záleží jak moc a do čeho se padá. Pokud je jištění ve stylu "pověsit se do lana" tak bohatě stačí cokoliv z čeho nevypadnete. Pokud je jištění tak, že se padá víc než několik metrů nebo je to pád s tvrdým zachycením, máte těžký batoh na zádech, zdravotní problémy s páteří atd., tak je sedací úvazek málo a mít k němu prsní nebo rovnou celotělový není od věci. Co znám lanové parky, tak tam jde spíš jen o pověšení do lana, padání je o třídu jinde (volný pád metry až desítky metrů a až pak zabere lano). Detaily u toho vašeho neznám, takže nemůžu říct ano/ ne, ale obecně by jste v lanovém centu nebezpečný způsob jištění neměl potkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]