Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklistická helma-výběr

Od: tr odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem cyklistické helmy, spíše tedy s nějakými zkušenostmi.:)
Budu objednávat nějaké věci na kolo z internetu a vzhledem k tomu, že u nás v cykloservise jich mají málo v nabídce a ceny docela brutální, tak chci zkusit nějakou z internetu. Za zkoušku nikdo nic nedá.:)
Helma bude využívána především v letním období, takže spíše sezonní a příležistostné použití. Nejčastěji jezdím trasy v lese, takže vybírám MTB a CrossCountry modely.
Narazil jsem na značku Bell a její model Bell Ukon FS
kupkolo.cz/...
a pak ještě na Limar 595
kupkolo.cz/...
Oba modely jsou Unisize(jedna velikost), takže tohle je pro mně taková novinka, doteď jsem měl určitou velikost, nejčastěji jednu ze tří.
Ještě jsem našel značku Giro, ale tam pár lidí píše na špatně provedený systém upínání.
Pokud by někdo měl tip na nějakou helmu do cca 1200,-Kč, sem s ním.
Díky.:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, mohu doporučit helmu Ultra-X má více otvorů.

sportprotebe.cz/...

ar*
hodnocení

0x

Jestli já bych mohl doporučit, tak zajet do cykloprodejny kde mají opravdu velký výběr a zkoušet a zkoušet. Ne každá helma byť sebekvalitnější sedne každému na hlavu. Jestli ji pak koupíte v té prodejně a nebo stejnou objednáte na netu je už duhá věc. Helmu a boty chce prostě zkoušet, to co sedí jednomu nemusí sedět druhému.

mil®
hodnocení

0x

Asi před měsícem jsem si kupoval novou helmu na kolo a jelikož mám asi nějakou atypickou hlavu, všechny mě někde tlačili nebo byly malý nebo něco jinýho, takže jsem si nakonec vzal takouvou která mi perfektně sedí, ale až tak se mi nelíbí. Doporučuju proto někam zajet a helmu si vyzkoušet. *hej*

hjbgkhjk
hodnocení

0x

Každý má jinou hlavu = nutno zkoušet až najdete tu co sedne vám, pravděpodobnost že se trefíte u první co objednáte moc velká není. Do 1200,- je už výběr velký a najdou se i opravdu pěkné přilby - nejlíp in mold, dobře větraná, lehká, pohodlná, dobře sedí na hlavě s tenkou čepicí i bez ní, i s brýlema = tohle všechno je třeba zkoušet a najít tu co vyhovuje. PS: zkoušet v kamenném obchodě a pak objednat z netu je hodně nefér, když už někde hodinu zaměstnám prodavače, tak je slušnost u něj i koupit, u přileb ten rozdíl v ceně jde vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]