Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rekneete mi prosim hranice velikosti ramu pro horska kola (minimum a maximum) pro 18palce a 20palcu. Nevim totiz ktere vybrat... Merim cca 170cm..
dekuji
zajímavá otázka, kde se ztrácím u těch vašich palců.
jestli máte 170 cm, tak bych to viděl na rám kolem 17", ale záleží na tom, jestli jste muž či žena, jak máte dlouhé nohy a ruce a co od kola očekáváte.
doplněno 29.06.11 13:54:každopádně optimální je si to vyzkoušet, protože některý rám 17" vám může být malý a jiný velký, podle toho, jak je celý postavený.
Dobrý den, záleží nejen na výšce postavy, ale také na proporcích těla. Osobně preferuji menší rámy a myslím, že na 18" byste se vejít mohl. Ale na stránkách značky pro vaši výšku doporučují již 20". Zřejmě vám nezbude, než vyrazit do obchodu a kolo vyzkoušet.
fakt to záleží na značce a na proporcích.
Mám 176cm a nejlíp se mi jezdí na 19" od Specialized, ale zase jenom na určitém typu. Celkem bez problémů je i 17", ale pak to chce jinou sedlovku a trochu jiná řidítka.
No a na 20 nebo 21" taky zvládnu, ale úplně mi nesedí.
A taky to bude asi záležet na velikosti kol, nejen rámu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.