Nejste přihlášen/a.
Čau, mam otazku, jak dělat správně kliky? Skoušel sem to ale nikdy jsem nedal břycho dolu, protože se mi vždy tlačily lopatky k sobě a to docela bolelo
. Nevíte jak je dělat správně?
Lopatky se te muzou tlacit k sobe jedine, ze povolis v ramenu.
Celou dobu je potreba nechat ramena napnute a ve stejne poloze vuci telu.
Pekne telo jako prkno, pomalu dolu az nosem na zem, chvilku vydrzet a zase pomalu nahoru.
Lopatky k sobě a bolí to? Hmm, tak to jsi slabej jak čajíček. Začni holčičíma (klečíš na kolenou) nebo ruce na posteli nebo i na stole Až trošku zesílíš, tak se můžeš vrhnout na normální. Za nějaký čas na jedný ruce, na prstech atd. Zátěž zvyšuj postupně ať nepřetrénuješ (svalová horečka, záněty šlach hlavně v lokti). Měl jsem oblíbenou sérii 10-20-30-40-50-40-30-20-10, vždycky 10 normálních a 10 na prstech, slaboch se na to z nuly může dostat tak za půl roku max. za rok rekreačního klikování. Chce to pravidelně, postupně zvyšovat zátěž. První měsíc opravdu jen lehce, pak až zesílí hlavně šlachy a úpony tak se může přidávat. Plný zatížení (dlouhý série "do mrtva") doporučuju nejdřív po půl roce - šlachy sílí pomalu.
Ještě doplním o tricepsové kliky na bradlech.
Základní cvik pro rozvoj tricepsů.
Cviči se na bradlech, je možno si na pásek nebo na nohy přidávat zátěž. Cvik vypadá jednoduše, je ale třeba dávat pozor na techniku. Při pohybu musí být trup na výšku a musíte se dívat před sebe, když se budete dívat do země a tělo se lehce sklopí převezme hodně práce hrudník. Po celou dobu musí byt lokty u těla. Při pohybu dolu je nádech při pohyb nahoru výdech.
Kliky se jedou buď v celém rozsahu pohybu, potom zabírá i přední část hrudníku a tricepsy jsou plně protažené a prokrené. Nebo jenom v horní polovině rozsahu pohybu, v tom případě zabírají hlavně tricepsy. Podobně jako u dřepu je však nutno jit dolu minimálně tak, až bude vrchni linie tricepsu minimálně vodorovně.
Chyby:
- moc těžká váha, neúplné provedeni
- loket je nad zápěstím a ramena jdou dopředu, to je chyba! Zjistil jsem, že to hodně lidí jede takto, posunutě dopředu a cvičí ramena. Takže je zapotřebí se lehce posunout dozadu, tak aby lokty byly ve spodni části pohybu kousek dozadu a ramena skoro nad zápěstím! Ono to samozřejmě úplně nejde to byste si ten triceps ustřelili, ale posuňte se dozadu a vnímejte jak vám najednou zabere triceps! Je dobré pokrčit nohy v kolenou do pravého úhlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.