Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chrčení při záběru na poloze 2

Od: petos odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

měl jsem nedávno vyměněný řetěz na kole a zadní pastorky. Od té doby když na předním 3ozub. kolečku přehodím na 2 a na zadním jakýkoliv převod a jedu do většího záběru tak mi tam jakoby něco chce přeskočit, ozývá se takové chrčení.

Jinak je vše vpořádku, nemohl by mi někdo poradit proč?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Podle toho že to dělá na prostředním převodníku a na ostatních ne, mohlo by to souviset se seřízením přesmykače. Dávali vám stejný řetěz (počet článků 114 popř. 112) Ten pastorek, buď vícekolečko a nebo kazeta, tam je taky stejný počet pastorků a zubů?

hodnocení

2x

pokud to dělá při všech převodech vzadu a jenom na prostřední placce vepředu, tak bude nejspíš chyba v tom prostředním talíři - může být lehce ohnutý, nebo mít nějak jeté zuby, což je ale zrovna u prostředního talíře většinou obtížně vyrobitelné :(

hjbghkjj
hodnocení

0x

Chce to vidět naživo... Chrčení na prostředním převodníku, jen v záběru a při všech pastorkách, po výměně řetězu a pastorků... Neni "žralok" na převodníku? Seřízení přesmykače spíš ne, to nedělá na všech pastorkách (leda seřízení "úplně mimo"). Ale může to dělat víc věci, volný kliky, povolený převodníky, přesmykač drhne o převodník (je moc nízko), prasklá osa kliky atd. atd. Na dálku se radit moc nedá, chce to vidět a projet se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]