Nejste přihlášen/a.
Mate nekdo zkusenost s intervalovym treninkem? Chtela bych tuto metodu vyzkouset na cross trenazeru (elipticky trenazer) ale nevim jak je to se zatezi a jak casto ji stridat. Poradi nekdo?
Diky
Martinoo?! Ten článek je pěkná ptákovina... Intervalový tr. je na úplně něco jiného než co tam píšou! Zkráceně je to na zlepšení kondice,rychlosti, vyladění formy, určitě ne na zrychlení hubnutí. A intervaly mají smysl až po natočení objemů, začít s nima z nuly obzvlášť pokud to budou krátké sprinty na 100%, tak to zavání zraněním - na intervaly je potřeba mít natrénováno. Pokud jde o hubnutí, tak nejlepší je pomalu (tělo nespaluje cukry ale tuky) a dlouho (minimálně hodinu)
Intervalový trénink - Zvyšujte a snižujte intenzitu tréninku v průběhu cvičení, aby se Váš trénink nestal fádním. Délka tréninku na eliptickém rotopedu by se měla pohybovat mezi 45 až 60 minutami podle Vaší aktuální tělesné kondice.
Toto pisi primo k cross trenazeru, ptakovina to neni, nicmene se jedna o program pro pokrocile, nikoli pro zacatecniky. Psala jsem, ze to je beh, ale ze je princip stejny, stridave zvedat a snizovat zatez. Coz v tom clanku stoji. Nikdy nelze zacinat s nejakym intervalovym treninkem, pokud clovek neni cviceny a zvykly na zatez. My meli intervalovy trenink jakozto trenovani v lodenici - 30 sekund makacka na stroji, pak 10 sekund vydech a presun na jiny, byla to takova "opici draha" a bylo to dobre. Toto je intervalovy trenink (popripade tomu nas trener vubec nerozumi).
Myslela jsem, ze je logicke, nevrhat se do tezkeho cviceni, pokud jsem zacatecnik... jak vite, ze pani neni sportovec, ted treba nepribrala a nechce to shodit?
doplněno 03.06.11 11:12:Jinak - intervalovy trenink nemuze trvat pres hodinu, protoze je to nesmysl. Max 30-40min. Je to kratky dynamicky trenink, ktery nabudi telo a po nem je vhodna faze na hubnuti.
Reagoval jsem na ten článek http://fiit.blog.cz/1001/intervalovy-trenink a vzhledem k tomu co se tu ptá za lidi, tak to na 99% zkušená sportovkyně nebude Hlavně by sama věděla co potřebuje.
Ten článek je o intervalech ve smyslu zrychlení metabolismu, spalování tuků a rychlejším hubnutí - a to je ta pitomost, tak to nefunguje. Spíš naopak, při tomhle tělo pálí glykogen a na tuky moc nesáhne..
Intervalových tréninků je spousta druhů, od krátkých sprintů jen na několik vteřin (i jen jeden pohyb) přes tvůj "kruhový trénink"1/2 min. se střídáním nářadí/ cviků, až po intervaly dlouhé desítky minut a celkově několik hodin - záleží jaký mají intervaly účel. To že znáš (tvůj trenér) jeden druh neznamená že nejsou i jiný.
Je to kratky dynamicky trenink, ktery nabudi telo a po nem je vhodna faze na hubnuti. V podstatě ano, ale ta "fáze hubnutí"znamená jít se pak na hodinu pomalu proběhnout, nebo dát procházku na dvě hodiny (to už ale v tom článku chybí).
Ale stejně, padají tu pořád stejný dotazy - tlusťoch chce zhubnout bez námahy 10 kilo za měsíc a ptá se jak na to, 100x se mu napíše že to je ptákovina, a on stejně hledá dál jak tu námahu obejít a jaká dieta a mastička bude nejlepší...
PS: pádlo nebo veslo?
No, nikdy nevite, na koho tady narazite Omlouvam se, pochopila jsem spatne, co tim myslite... smaozrejme, ze hubnout 23 minut intervalovym treninkem je nesmysl, je to jen priprava. Pak aspon hodku nejaka zatez, pri ktere se uz hubnout bude. Coz tam fakt neni
My po kruhovem treninku jdeme na dve hodky na vodu, kde stridame tez pomale useky se sprinty... a hubneme Proste kazda smysluplna zatez delsi jak hodinu je dobra
Proste se musi makat, nejake pilulky ani masticky nezaberou. Sama jsem ted byla pul roku vyrazena nemoci a hned jsem nabrala 10 kg, jak jsem nemohla nic delat
Tu masticku bych momentalne brala:D
Padlo, prava strana
Galera:D:D Dragonclub Brno Veslo obouruc bych potrebovala, pac z jednostranne zateze mam akorat problemy...
hm tak koukam ze jste se mi tady pekne zhadali : ale vypada to, ze jste se nakonec domluvili ...
takze abych to shrnula: intervalovy trenink ano = cca 30 min a potom jeste minimalne 30 min cardio? ale zadne posilovani (aspon
tak to nekde psali...)?
Diky
Martino, střídejt strany, pokud teda nemáš asymetrický pádlo a vlevo nejsi úplně levá Nebo rehabilitace a spec. cviky na srovnání, jinak bych tipnul že z toho musí bolet záda. Nebo by šlo i míň pádlování a spíš jen na techniku, sílu cvičit v posilovně souměrně. Pokud nejde o vrcholovej sport za veeeeliký prachy, tak bych dal přednost svýmu zdraví a trošku usměrnil trenérovo ambice...
Ty intervaly - záleží co přesně od toho chceš. Pokud hubnutí, tak to ber to jen jako zpestření proti zmagoření. Občas si zrychlit, zpomalit atd. co ti vyhovuje musíš najít sama. Základ hubnutí je beztak aspoň hodina na TF pod anaerobním prahem, intervaly moc význam nemají, je to jen pestřejší. Pozor na vysoký tepovky (90 - 100% tvojí max. TF) - na to musíš být trénovaná a i tak by toho nemělo být moc, lepší je jít jen na 80% max.TF
Padlo je stejne, nicmene pro trenovaneho pravaka je takrka nemozne jet vlevo, to je jako kdyby mel pravak najednou psat levackou
Vyjimku tvori byvali kajakari, kteri jsou obojetni a tim padem velmi ceneni
Jj, zada obcas boli dost, stejne jako rameno nebo prso, holt jednostranna zatez... snazim se to kompenzovat v posilce, ale pravou delam vse, i pracuji na PC, tak snad to bude lepsi... na lodi jedeme intervaly prave tech 80%, pak postupne padame na 50% a koncime na 20%, maly odpocinek a dokola. VZdy ma nekdo z nas hrudni meric tepu. Moc tim nehubneme, ale to ani neni cilem, cilem je makat, vypracovat silu a techniku. Plno lidi u nas ma male brisko nebo vetsi zadek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.