Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nohy - nartu

Od: akr* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, při rychlejší chůzi mě z ničeho nic začal bolet nart na levé noze. Došlápnu na to ale s velkou bolestí. Když ji natočím tak že našlapuju na pravou stranu nartu tak je to lepší. Kdysi jsem měl v tomto místě nohu zlomenou. (cca před 5ti lety)

Nijak jsem si ji nyní nevytl ani na ni neobvyklým spůsobem nenašlápl! Neslyšel ani necítěl jsem žádné puknutí nebo něco. Když jí mám v klidu nebolí.

Čím to může být? nějaká šlacha? Zlomenina doufám že to není ani tomu nic nenasvědčuje.

Děkuji za případné odpovědi!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

No napadá mě jedině ta stará zlomenina, že by se mohla ozývat. A pak další věc - bolavý kloub u palce - tzv. Hallux valgus. Např. já tímto ortopedickým problémem trpím a zároveň také někdy, občas bolestí v nártu. Též mě kolikrát napadlo, že by to mohla být nějaká šlacha, ale nakonec jsem si to dala do souvislosti s tím mým zatraceným vbočeným palcem u nohy.

jaja28*
hodnocení

2x

Odpovídám naprosto zasvěceně, pouze s rozdílem, že u mne se jedná o nohu pravou. Měla jsem zlomeninu nártu před 20ti lety. Špatně provedená fixace a zasádrování způsobily, že mi zlomenina srostla špatně - zbortila se mi celá klenba a na nártu se vytvořil takový svalek, který se zapouzdřil a úplně nárt zdeformoval. Ale chodila jsem, tak se to neřešilo. Jenže i přesto, že nosím specielní ortopedickou vložku, po tolika letech namáhání nemocné nohy a hlavně chybnému postavení všech kostiček, se totálně zničilo koleno. V poslením půlroce se k tomu přidaly opravdu velké bolesti nártové kosti. Na ortopedii, kde jsem dosti častým hostem - protože prášky od bolesti bez předpisu nelze v lékárně zakoupit - mi bylo panem doktorem sděleno, že tyto bolesti nártu vychází od kolene, kde jsou na obou stranách velké výrůstky a jak je ta noha namáhána a všelijak pokroucená, tak se to projevuje touhle formou. Vůbec mě nepotěšil, protože koleno má artrosu posledního stupně a poslední verdikt pana doktora je - výměna koleního kloubu. A to všechno jen proto, že před x lety mě někdo ošetření "blbé zlomeniny" pěkně odflákl.

akr*
hodnocení

Samozdřejmě možné to je je ale bolí mne to na levé nove a levé straně. Od palce se mi vůbec nezdá že by to vycházelo. Díky

hodnocení

0x

Není přítomen Pedes planes (nebioi platfus)? Může tohle způsobovat zejména v kombinaci s arthrosou (kolik je vám? přichází to s věkem) a ta dávná zlomenina tomu rozhodně nepomohla. Krom návšětvy ortopéda lze doporučit zdravodní ortopedické vložky, mazat (voltaren, aulin gel, nebo dle rady v lékárně), masírovat - rehabilitační cvičení . Podívejte se na rehabilitacenj.cz/....

hodnocení

0x

Jo, podobná věc se mi taky občas stává. Je to jakoby "natažení" nebo jak to říct. Kdy mám chodilo vodorovně, tak to nebolí, ale když ho protnu (nebo při chůzi), tak je to jako bych měla na té noze závaží nebo jak to popsat. Pomáhá na to studený obklad a nechat v klidu a za chvilku je to OK.

Ovšem může to být klidně něco úplně jiného, tady ta bolest je tak na pár hodin, pokud je to víc, tak je problém asi jinde a bylo by lepší navštívit doktora.

akr*
hodnocení

Tak všem děkuji za odpovědi a rady! Už jste byla na výměně kloubu? Patřím spíš do skupiny mladších lidí.

Včera mě noha přestala trochu bolet (bylo to lepší) večer když jsem si obul pevnou obuv tak to zase bylo horší teďka se to dá zase snést. Dalo by se říct že ty stavy tak kolísají. Snad to přes víkend přejde!

nikol*
hodnocení

0x

ahoj, pokud to mas na nartu, tak slacha by nemela prichazet v uvahu.. muzes si byt jisty, ze to ma souvislost s drivejsi zlomeninou.. v nartove casti je spousta krehkych kosticek a malokdy se povede, ze se po klidovem stavu srovna vse do puvodniho stavu.. a ze to bylo par let zpatky vubec nehraje roli - staci spatne doslapnout, popripade doskocit a drivejsi problem se ozve.. mel jsem uz vicekrat z hokeje zlomenou kustku v nartu, takze se vraceji problemy casteji, tak vim, ze to nic prijemneho neni... nechci te nejak strasit, ale pokud se to bude i nadale opakovat(coz je muj pripad), tak ti bohuzel nezbyde nic jineho, nez se snazit nevnimat tuhle neprijemnou bolest... jen davej pozor pri vyberu obuvi, ikdyz to tak nevypada, dost problemum se da predejit a omezit neprijemne stavy diky vhodne obuvi...

krkovicka*
hodnocení

0x
Ve čtvrtek večer jsem byla povoláná cateringovou společností jako obsluha na rautu.400lidí,běhala jsem jak fretka,nevhodné boty zřejmě...ke konci už jsem cítila nart,tlak na levé noze,kterou mám o 0,5cm kratší.Píchání do kyčle a ještě na dnešek jsem nemohla samou bolestí usnout...Mám ho jakoby měkký,pružný avšak nateklý.Namazala jsem si ho koňskou mastí a pak mohla usnout.Dnes mě čeká tří hodinová obsluha na dalším večírku.Bojím se že ta hrozná bolest se vrátí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]