Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meloun při dietě?

Od: ludmilaa odpovědí: 5 změna:

dobrý den je meloun vhodný na dietu?mužu ho snís kolik chci? a co je ješte dobré z ovoce? hubne se po nem? díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já ještě doplním kolegyni, že hodně je na dietu doporučovaný grep. Já ho děsně ráda, ale určitě to na mne není vidět. :D A našla jsem bezva článek, tak ho také přidám: zdroj: hubnuti.doktorka.cz/...
Většina druhů ovoce dietě neškodí
Vhodnost ovoce pro redukční dietu se odvíjí také od glykemického indexu (GI), který udává, jak rychle přechází cukr z potraviny do krve.
Nebojte, nemusíte studovat složité tabulky. Stačí vědět, že bychom při redukční dietě měli vybírat potraviny s nízkým nebo středním GI, což většina druhů ovoce (v syrovém stavu!) splňuje. Vhodné jsou jahody, borůvky, rebarbora, maliny, ostružiny, broskve, nektarinky, jablka, třešně a višně, hrušky nebo třeba švestky.

Pochutnat si můžeme i na exotických druzích ovoce - vaší dietě neuškodí papája, grep, pomelo, pomeranče, mandarinky, ananas, mango, kiwi, lichi... Pozor ale na banány nebo hroznové víno, ty už mají vyšší GI a pro hubnutí proto nejsou ideální. Nesahejte ani po ovoci přezrálém - nejenže se zráním zvyšuje glykemický index, ale i energetická hodnota.

claire*
hodnocení

1x

Na meloun pozor - je hodně sladký. Sice je to samá voda, ale bohužel voda s cukrem. Můžete si dát kousek melounu před cvičením, abyste měla energii, po cvičení naopak snězte nějaké bílkoviny (maso, mléčný výrobek), aby se tvořily svaly. Rozhodně je ale meloun vhodnější sladkost než tatranka nebo dortík.

doplněno 25.05.11 11:52:

Ovoce obecně není nic dietního - ačkoliv si to lidé často myslí. Je dobré sníst denně jeden, max. dva kusy, protože obsahuje hodně toho cukru. Nejvhodnější jsou asi jablka nebo pomeranče, naopak se při hubnutí nedoporučuje banán, hruška nebo hroznové víno.

Ovoce není nic dietního - to souhlasím, ale meloun je zelenina. To jen pro pořádek. Na druhou stranu můžete namítnout, že z botanického hlediska dělení na ovoce a zeleninu neexistuje. OK, beru ;)

cyril*
hodnocení

1x

Meloun je velice vhodný při redukční dietě. Čím větší a těžší, tím lépe. Není však vhodné "ho snís", ale nosit jej a posilovat s ním. Podobně vhodné jsou např. dýně. ;)

ivet*

Zkus papat ananas. Po něm se hubne:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]