Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne,
vím, že otázek takového typu je plný internet, ale stále jsem se nikde nedočetla a nepochopila jsem, jak je to tedy s příjmem x výdej, když se razí pravidlo pro hubnutí, že výdej musí převyšovat příjem a co mně nejde na mysl je toto : dvě hodiny na heatech mi spálí asi 400 kcal, hodina běhu je něco okolo 320 kcal - používám pulstester..atd...samozřejmě chodím, jezdím do práce na kole, pracuji v kanclu, takže něco málo ještě spálím tedy navíc...Teď můj bazální metabolismus mi web vypočítal asi na necelých 1400 kcal - pochopila jsem, že to spálím, i kdybych spala
. Takže kolik toho teda mám sníst? Znamená to, že co je nad těch 1400 kcal musím spálit, nebo že můj výdej musí být vyšší než 1400 kcal? To si nedokážu představit, to bych musela denně běhat tak 8 hodin
Každý den cvičím, běhám, a to i třeba dvakrát denně, sem blázen na tohle, baví mě to a jsem závislá na pohybu...Když spočítám podle tabulek co sním, tak se do těch 1400 kcal v klidu vejdu, ale já prostě neshodím ani deko a to už je 4. měsíc dá se říct denních aktivit...Ano přijdu si nedožraná, přijdu si občas unavená, ale sport mi zase zlepší náladu, já už prostě nevím, jak tu obruč mám dát dolů..
Tak děkuji předem za vysvětlení..
Přeji Vám hezký slunečný den. Wiwera
Já si myslím, že toto počítání okolo je všechno duchařina. Každý jsme jiný, nejsme stroje, jinak spalujeme, máme jiné potřeby jídla, genetika, jiné složení, potrava jinak vypěstovaná, atd.
Prostě jídlo omezit abych nehladověl (ale pocit hladu, třeba utlumit), hýbat se a hlavně to vydržet. Ale to si mám odříkat co chutná, když nejsem třeba nemocný?
Najet na nějaký režim jídla a furt držet (ale těch lákadel co je. ..). Lituji různé omezovače, co to je za život. Ale je to jejich přístup.
Ale jako kšeft to není marné...
Každý člověk má jiný metabolismus, takže počítání těch kilocalorií je asi ve skutečnosti na nic. Hladovění není dobré. Ale napadá mě jedna věc. Možná nechudnete proto, že se vám tuk mění pozvolna na svaly... nebo lépe řečeno, zesilují vám svaly, nabývají na objemu a váze, a tuky se trošičku ztrácí. Dle mého skromného názoru,jestliže sportujete, tak jak sportujete, neříkejte mi, že to není na vašem těle znát. Pokud budete pořád měřit tepovou frekvenci, hlídat se, kolik kcal pozřete, za chvíli toho budete mít plné zuby. A jste-li hladová, a tělo bylo přitom zvyklé na nějaké to papáníčko, tak si udělá dopředu tukové zásoby, aby mělo z čeho brát, když má zátěž.
Já jsem tohle nikdy neřešila,hraji házenou, jsem navyklá opravdu každý den se jít vypotit, až už pásy, aerobik, běh, brusle, trénink, zápasy, kolo,...no ale z ničeho nic jsem začla nabírat, 7 kg...přisoudila jsem to změně antikoncepce - jenže už jí beru skoro rok, tak jsem myslela, že se z toho otřepu a půjde to dolů...nešlo, a tak jsem si pro zajímavost zjistila pár informací a snažím se trochu si něco ubrat a naopak aktivit ještě přidat...Ale nehne se to ani náhodou...samozřejmě svaly narůstají, to neříkám, ale pneu na bříšku ani ťuk tak přemýšlím, proč, jesi opravdu nejím málo, nebo naopak mám ještě míň a nebo to prostě tak je a bude...ale zas jako neblázními, neodepřu si chleba se sýrem nebo klasický oběd...Život má člověk jen jeden, na to, aby si odpíral takhle chutné jídlo
O to se snažím si teda přidat aktivit, ale je to furt málo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.