Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké horské kolo si koupit?

Od: havran47 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si pořdit hoské kolo, mám momentálně 180 cm, ale porostu, +- tak budu mít 190 cm.. Chtěl bych neco do terénu, na silnici jezdím zřídka. Přesdtavoval bych si něco okolo 12-max. 14.000 ,- Kč. Aby to mělo pouze přední odprružení, bylo spolehlivé, popřípadě i od dobré filmy... (Kellys, Ghost, Merida apod.). Ještě by jsem chtěl aby to zvládalo i malý freeride, nic profi, ejn tak pro srandu menší skoky :).

Předtavoval ybch si něco takového..

Jestli chce můžete mi dá odkaz, popřípadě některé z těchto, jelsi je dobrý a vyhovuje mým požadavkům.

mojekolo.cz/...

mojekolo.cz/...

mojekolo.cz/...- to se mi líbí asi nejvíc :)

mojekolo.cz/...

Popřípadě i tohle, ale to nwm kde sem ho sehnal, je to dlouho :DD.

Prosím poraďte mi, sám an to moc odborník nejsem.. Taklže budu moc rád :))

Díky moooooc předem,

Havran.

Jaké horské kolo si koupit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Víte mladý muži...

Ono se v těchto otázkách radí velmi těžko.

Nákup jakéhokoliv kola (tedy horského, trekového či silničky) je natolik specifická záležitost, že každá dobře míněná rada nemusí vést k dobrému nákupu.

Na druhou stranu, v kategorii 12-14tis to zase není tak háklivé, takže si kupte kolo podle vzhledu...a Vaší výšky a hmotnosti...No a až budete na tom kole mít naježděno 10-20tis km, poznáte sám co by jste chtěl na Vašem dalším kole změnit...a co je pro Vaše potřeby nezbytné, nebo naopak na čem by se dalo ušetřit.

V této cenové kategorii bych já osobně preferoval kolo bez kotoučových brzd...s nižším zdvihem vidlice...a osazením alespoň Shimano Alivio.

S ohledem na cenu to beztak bude kompromis...

havran47
hodnocení

kotoučový nebo ne, to mi je celkem fuk, ale ten zdvyh bych uvýtal větší... ted mám kolo bez odpružený přední vydlice, děs a hrůza, na skocích sem su už málem rozbil hu** :D.

NA internetu je ale problém sehnat kolo za 14.000 bez kotoučovek sem tam se objeví, ale to je tak hnusný, že ybch si ho nekoupil asi za 9.000..

No, takk OK a díky moooc :), asi budu chodit po obchodech a kouknu co mi doporučí :)).

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, Merida a Kellys jsou jedny z nejlepších kol. Vybírejte dle velikosti potom výbavy a barvy.

doplněno 18.05.11 18:21:

Odpružená vidlice do deseti tisíc, moc funkční není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]