Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se naučit bruslit

Od: patrik16 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se naučit bruslit na ledě ale jelikož není led tak bych se rád naučil i v létě nějak bruslit existuje něco abych se mohl naučit bruslit přes léto? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, pro začátek jezděte na kolečkových bruslích. Nevím zda je u vás zimní stadion, pokud ano tak veřejné bruslení, až bude sezóna.

eulalie*
hodnocení

0x

Já vám nevím, ale mně připadají in-line brusle ještě horší na ovládání než ty brusle normálně na led. Bruslit na ledě umím, in-linům se vyhýbám. Doma jsem měla i klasické kolečkové brusle, takové, co měli ve filmu Xanadu, jestli jste ho viděl. Je to jak čtyřkolka na botě. Na nich byste to zkoušet mohl.

hodnocení

0x

ano, existuje. "umělý led" . plastový povrch, na kterém se bruslí naprosto stejně jako na ledě. dokonce i na stejných bruslích.

na klasických in -line bruslích je to podobné. výše doporučované čtyřkolové brusle jsou něco naprosto jiného - odrážíš se špalkem na špičce brusle- to lední brusle opravdu nemají.

grenny*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle mě na ledních bruslích je to často pro toho kdo už umí na inlinech brnkačka. Takže zkuste nekdě v létě na nějakým parkovišti třebas u velkých supermarketů, pokud nechcet zrovna na cyklostezku. Ale rozhodně to zvládnete,není to nic těžkého :) přeju hodně štěstí :)

rottrek*
hodnocení

0x

haha, muzu potvrdit, ze na in-linech a lednich bruslich je to VELKY rozdil, protoze technika skluzu je uplne jina. pokud budete jezdit pres leto na in-linech a v zime vlezete na led, rozbijtete si papulu a budete se stejne muset ucit na lednich bruslich znova:) ten rozdil pociti i hokejista, ktery pres sezonu travi na lede spoustu casu a umi bruslit dobre.

dejv92*

tak na bruslení jen tak pro chvilku relaxu je to podobné ovšem když chcete jezdit trochu více tak se začnou projevovat rozdíly ale hlavně jde o to že u nás si člověk spojuje lední bruslení s hokejem a bruslením na stadionu (určenému na hokej) ale třeba u speedbruslení není zas takový rozdíl (důkazem je třeba Chad Hadrick)

hjbhgk
hodnocení

0x

V létě můžeš buď klasický brusle a jít na led na stadion, nebo in-line brusle na asfaltu. Najdi návod jak se naučit a začni. Počítej že můžeš padat, takže neni od věci cvičně si padání do všech stran zkusit na trávě nebo na žíněnce, mít přilbu, chrániče zápěstí, loktů, kolen, kyčlí a batoh se stočenou karimatkou. (pokud "hodíš záda" tak ta karimatka v batohu je super). Že budeš vypadat jako exot neřeš, být frajer a zedřít se na asfaltu je oslovina. Nejhorší jsou pády na záda (hlava klepne o zem spodinou lebeční) a na úplně natažený ruce nebo různě zkroucený pod tělem (zlomeniny), pak nárazy do zábradlí, betonu, stromu atd. Odřeniny jsou jen nepříjemná prkotina.

skokycz*
hodnocení

0x

Nejsem názoru , že in-line a brusle na led jsou něco zcela jiného... naopak je to nejbližší co existuje. Technika skluzu není sice úplně taková , ale ani být přesná nemůže...ale je nejvíc podobná lednímu bruslení. Taktéž když se naučíte přešlapovat, tak na ledě je to úplně to samý. Jen brždění je zcela něco jinýho... to se na in-linech nedá naučit... když jsem kdysi na linech zkoušel brzdit jak na ledě...tak jsem rozsekal brusle a sobě loket a pozadí :D Na in-linech nezapomeň na chrániče kolen, loktů, zápěstí a helmu na hlavu... a na ledě nezapomeň na rukavice... přejetý prsty bruslema je potřeba sešívat, je lepší mít rukavice.

raduz*
hodnocení

0x

Jsem si vzpomnel na ostravaka a jeho kolobuty..:)

ostravak.bloguje.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]