Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám 17 rokov a môj problém je že som strašne vyziabnutý, skrátka som chudý a vysoký. Chcel by som trochu zmužnieť , preto som začal chodiť do fitka. Chodím tam každý švrtok. Snažím sa cvičiť všetky cviky - brušné svaly, biceps atď... Avšak chcel by som sa opýtať: Čo myslíte, pomôže to? Nie je to zbytočné?
Ešte by som sa chcel spýtať: Prosím vás mohli by ste mi poradiť aké cviky by som mal cvičiť doma aby som si posilnil celkovú postavu, teda brušné svaly, biceps... Ja mám vo zvyku cvičiť kliky. Spravím ich každý deň 30. Mal by som ich robiť viac alebo by som s tým mal úplne prestať a cvičiť niečo iné? Koľko času by som mal každý deň venovať cvičeniu doma?
Prepáčte, v tejto oblasti sa vôbec nevyznám, preto sa vás pýtam.
Za prípadné odpovede ďakujem.
Ahoj, cvicenim si urcite neuskodis, pokud to delas spravne. Beru tak, ze ano A ted k samotnemu cviceni. Jedenkrat za tyden, jeste kdyz posilujes vsechny svaly, je to nicem. Chce to alespon dvakrat a cviceni si rozdel. Pondeli - ruce, prsa - streda - nohy, zada a podobne. Kdyz to jednou tydne rychle prolitnes vsechno, nefacto to nema zadny vysledek.
Kliky jsou na doma idelani, ale 30 je vazne malo. Dej jich 30, ale 3x opakuj tuto serii, to je rozhodne lepsi Na bricho zkracovacky a na nohy jsou vynikajici klasicke drepy. Vse je treba opakovat alespon ve trech seriich, aby jsi mel nejaky vysledek.
Zaber a uvidis casem Ma to cenu, postava se ti minimalne aspon vyrysuje
Mě je 17let a sem krásně vyrýsovaný a celkem i nabušený.Ve škole mě kamarádi pořád dokola říkají.,,chci mít taky takovou postavu jako tyuž ve 14 letech sem si nechal od dědy vyfrézovat dvě jednoručky o váze 5kg a 2roky jsem s němi cvičil různé cviky jak ruce,nohy,břicho,a další.S těma činkama sem se krásně vyrýsoval.Chtěl jsem ale také nabrát objem,jelikož jsem postavy jak vy,ale mám 170cm.Neberu žádné steroidy,jím vločky,zeleninu,ovoce,maso atd.Do posilovny chodím cca. 2měsíce a jde vidět,že ten objem opravdu nabírám.Nechci tímto říci,že jsem nějakej king,ale na takový věk je postava nádherná,dokonce mě Pražské studio nabídlo fotografování a to kvůli postavě a vzhledu.Cvičím pořád,mám své cviky a nechci s tím přestat.Do Prahy ale pojdu :D Vám přeji,at Vám to vyjde,můžete se poradit např. S trenérem,co jíst,aby jste nabral svalovou hmotu.Každopádně,cvičte do mrtva S pozdravem Miki
Ještě dodatek,cvičím hodinu a půl,a to v posilovně a doma.Doma dělám pouze sedy-lehy,dřepy na jedné i dvou nohách,kliky na jedné i na dvou rukách,cvičím tricepse se šnůrou od županu,a výtahy na tyči.Do posilovny chodím v pondělí-středa-pátek,a tak dokola.
Miki, jsem o neco starsi nez ty a odmala jsem delala zavodne sporty Cvicit do mrtva je nejvetsi hovadina, jakou muzes udelat. Prekvapuje me, ze zrovna ty, pokud cvicis, bys to mel vedet. Pokud toho radis zacatecnikovi, ktery chce pouze zpevnit postavu, tak doufam, ze si delas legraci, protoze ho navadis k vaznym zdravotnim problemum.
Ja cvicim, abych mela na lodi silu a abych byla co platna, ne abych pekne vypadala. Ty to beres z jineho uhlu nez ja Vim, co pro 17leteho pubertaka znamena uznani kamosu, ze ma krasne telo. Nicmene az jednou prestanes denne cvicit a prijde nejaka jina doba (VS, holka, nejaky sport, prace), tak to pujde do kytek a ty se budes cim dal vic snazit si to udrzet, az zmagoris.
Ze mas nabidku od studia, je fajne Ale pokud nedelas sport na vysoke urovni a nedelas ani kulturistiku, kazdodenni cviceni neni dobre, to ti potrvrdi kazdy trener
Prostridat to se sportem, ok. Ja mam pondeli posilku, utery lode, streda posilka, ctvrtek lode.
zdravím, před nějakou dobou cca asi rok jsem řešil podobný problém. Vysoký a hubený, takže sem začal cvičit doma. Celkem blbost, špatné provádění cviků, časté bolesti. Takže sem šel do fitka a investoval peníze do trenéra. Ten mi poradil, pomohl ukázal co jak cvičit. Takže ze začátku taky doporučuji to tak udělat, lepší než makat doma a ničit se a výsledek nikde akorát bolesti. Teď cvičím doma, plus když mám čas tak fitko. Jak zde bylo psáno 30 kliků každý den je spíš jen na protáhnutí. Já cvičím obden tak hodinku, chci mít jen vyrýsovanou postavu což stačí. Např pondělí-horní polovina těla, úterý-běhám (doporučuji pokud máte kopce tak přes ně, lepší než rovinky) středa-dolní polovina těla a tak dokola.
Jsem spíš pro sporty typu triatlon, atletika-desetiboj atd. Koukni jak vypadaj a co dovedou a porovnej to se "svalovcema". Fitko je dobrý jako doplněk pro slabší partie, ale jako hlavní činnost moc ne. Zajet na kole k rybníku a tam si zakraulovat ti dá mnohem víc než fitko. Pohyb je ideální 4x týdně 2h, pokud nejsti trénovaný tak na to najet postupně. Je třeba mít to ve stylu: rozehřátí, rozcvičení, vlastní trénink, pak vychladnutí (vyběhání) a protáhnutí. Cviky jako kliky, dřepy, sklapovačky jsou docela svinstvo, je potřeba být opatrný a dělat je s rozumem (kliky = záněty šlach v lokti, dřepy = chrupavky v koleni, sklapovačky = bederní páteř).
Že jsi v 17 hubenej je normální, pokud se budeš pravidelně hýbat, tak se to časem pohne. V každým případě žádný cvičení neni zbytečný (pokud se tim nezničíš), i těch 30 kliků denně ti dá hodně. Trénuj s triatlonistama nebo s atletama, v zimě běžky, choď si zaplavat do bazíku, občas i to fitko atd. Dá ti to mnohem víc než samotný fitko nebo cviky v pokojíčku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.