Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit co si mám vzít za pití na závody. Loni jsem jel svůj první závod v životě a pil jsem čistou vodu. Ke konci mě pak brali křeče do nohou a závodníci mi říkali že to je nedostatkem minerálů. Tak mi poraďte co si mám do té lahve namíchat.
dík
Nenapsal jsi, jaký sport provozuješ, předpokládám, že cyklistiku. Pokud je to tak, poradí ti např. tento článek: cyklistikakrnov.com/...
Souhlas, nedostatek minerálů. Ale jen ve svalech, v těle ho je celkově pořád dost, takže různý hořčíkový nebo slaný "bomby" jsou na nic, leda tak na poblití. Lepší je líp trénovat a závod nepřepálit, na pití jsou dobrý nápoje k tomu určený - vyzkoušený mám Penco MD, ED. Kdysi v začátcích závodění jsem taky často končil s křečema, ale zjišťuju že to bylo slabou kondicí. Postupem času si tělo zvyklo na zátěž, co se týče pití tam mi ionťáky přestávají chutnat a přecházim zpátky na čistou vodu nebo vodu s něčim jen na chuť. Když to shrnu: pij hodně ředěný ionťáky, líp trénuj a závody nejezdi od začátku na doraz , ale "v pohodě s rezervou na zrychlení". Na to abych mohl rozumně jezdit závody na cca 1-2hodiny, tak potřebuju jezdit 300km týdně a to tak aby to mělo systém (rozjetí, vyjetí, intervaly, úseky pomalu/ rychle, rovinky, kopce atd.). Aby to nebyl boj o přežití, tak to je tak 100km týdně. Ale to je u každýho jiný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.