Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat kolik mám sníst kalorii za den, abych zhubla 6 kg za co nejkratší dobu? Vážím 51, a měřím 150. píše se, ( mte.cz/... ) že normálně mám sníst 2150 kalorii, ale na online kalkulacce ( online-dieta.cz/...) to vypočítalo, že Aby jsem dosáhla svého cíle zhubnout o 6 kg, musítm snížit svůj denní příjem o 2100 kalorií, což znamená sníst pouze 3959 kalorií denně. Nechápu to! Poraďte kolik teda těch kalorii mám sníst. A kdybych mohla zhubnout tak do 2 měsíců bylo by to super.
"lily", aby hubnutí nebylo příliš zátěžové, měla byste jíst na 1kg své váhy 80 kilojaulů, to je optimální pro udržení funkcí v těle. Vážíte 51 kg, tak 51 x 80 = 4080 kilojaulů. Jedna kalorie jsou přibližně 4 kj. Takže byste měla sníst asi hodnotu 1020 kalorií. /Z knihy: Kalorie se počítají/. - stařenka
Možná jste si popletla jednotky - kcal a kJ. Musíte se rozhodnout, kterou jednotku energie z těch dvou budete používat, a tu druhou vždy přepočítat. Používají se obě, obě znamenají totéž, ale abyste měla přehled, musíte si energii počítat jenom v jedné z nich.
Jak uvádíte sníst pouze 3959 kalorií denně,myslím, že to měly být kJ, takže kolem 1000 kcal. 4000kcal denně je porce pro chlapa, který vykonává fyzickou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.