Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik sníst kalorii za den

Od: lily* odpovědí: 4 změna:

Chtěla bych se zeptat kolik mám sníst kalorii za den, abych zhubla 6 kg za co nejkratší dobu? Vážím 51, a měřím 150. píše se, ( mte.cz/... ) že normálně mám sníst 2150 kalorii, ale na online kalkulacce ( online-dieta.cz/...) to vypočítalo, že Aby jsem dosáhla svého cíle zhubnout o 6 kg, musítm snížit svůj denní příjem o 2100 kalorií, což znamená sníst pouze 3959 kalorií denně. Nechápu to! Poraďte kolik teda těch kalorii mám sníst. A kdybych mohla zhubnout tak do 2 měsíců bylo by to super.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

"lily", aby hubnutí nebylo příliš zátěžové, měla byste jíst na 1kg své váhy 80 kilojaulů, to je optimální pro udržení funkcí v těle. Vážíte 51 kg, tak 51 x 80 = 4080 kilojaulů. Jedna kalorie jsou přibližně 4 kj. Takže byste měla sníst asi hodnotu 1020 kalorií. /Z knihy: Kalorie se počítají/. - stařenka

lily*
hodnocení

Děkuju za odpověď, a budu se tedy snažit jíst kolem tisíce. Nechápu ale proč mi na kalkulačce vypočítali 2x tolik.

hodnocení

2x

Možná jste si popletla jednotky - kcal a kJ. Musíte se rozhodnout, kterou jednotku energie z těch dvou budete používat, a tu druhou vždy přepočítat. Používají se obě, obě znamenají totéž, ale abyste měla přehled, musíte si energii počítat jenom v jedné z nich.

Jak uvádíte sníst pouze 3959 kalorií denně,myslím, že to měly být kJ, takže kolem 1000 kcal. 4000kcal denně je porce pro chlapa, který vykonává fyzickou práci.

sportujeme.sk/...

lily*
hodnocení

Díky za dobrou odpověď. Je zvláštní, že na takové kalkulačce může být taková velká chyba. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]