Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Creatine při posilování, ano - ne?

Od: felipo odpovědí: 3 změna:

Ahoj jemi 16 a posiluju zhruba měsíc za tu dobu jsem spozoroval docela uspokojivé výsledky posilování mě baví a posiluju každý (mám vlastní vybavení takže žádný problém) někde sem se ale dočetl že muže dojít k přetrénování což je udajne kvuli málo odpočinku svalů a v souvislosti tohoto nálezu jsem se dozvěděl o přípravku creatine který má doplnovat nějakou kyselinu a svali nepotřebují tolik odpočinku chcii se zeptat jestli má někdo zvás zkušenost s tímto přípravkem popřípadě jaký jinný je vhodnější posiluju opravdu poctivě

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gp*
hodnocení

0x

Rozhodně nejlepší je zajít se poradit do dobrého fitka. Posilování je rozhodně skvělá věc, ale neměl bys to ve svém věku přehánět. Mám známého kulturistu a ten kromě zdravé diety (pouze zdravé jídlo) žádné podpůrné látky neuznává. Něco jiného je když si vypracuješ svaly a něco jiného, když si je vytvoříš creatiny. Ale nerozumím tomu, takže moje rada: zeptej se v dobrém fitku. Možná něco zaplatíš, ale lepší než si zničit zdraví. Svalům zdar!

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud nechces posilovat profi, tak bys mel trosku zvolnit. I kdyz to nerad uslysis, v 16 jeste nemas zcela vyvinute telo a posilovanim si ho muzes ponicit, znam par takovych kluku. Jinak kreatin pusobi jako "starter"tela, ma ji kazdy v tele, ale pri fyzicke zatezi se velmi rychle vycerpa. Budes mit vetsi vydrz, mene kyseliny mlecne ve svalech a svaly ti porostou vice. Mrkni sem, zde je to krasne vysvetleno e-kreatin.cz/....:)

Zvaz dobre, jak cvicis a kolik cvicis, zvlast, kdyz cvicis bez profesionalniho dohledu. Nebyl bys prvni ani posledni mlade, co chce mit svaly, nevi jak na to a nenavratne si znici klouby, stavbu tela a podobne...

nikol*
hodnocení

0x

ahoj, spis bych ti doporucil bcaa nez creatine, protoze ma lepsi regeneracni ucinky a podporu svalove hmoty tako podporuje(samozrejme zdravou formou). urcite ale dbej dostatecne na regeneraci... idealni je i do treninkoveho procesu zapojit volnejsi faze - idealni je tri tydny vykon klidne vysponovat na maximalni zatizeni(o vikendech lepsi oddech nebo zvolnit) a ctvry tyden udelat volnejsi.. samozrejme nemusis vysadit trenink uplne, ale zredukovat objem treninku na minimum... urcite ale nezapominej na regeneraci jako je plavani, sauna, para, nebo obcas masaz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]